VYBRAT REGION
Zavřít mapu

VIDEO: Grilování s Kozlem

Praha - Grilování je ideální příležitostí, jak strávit s rodinou či přáteli příjemné chvíle plné dobrého jídla a pití. A čím jiným se odměnit než oroseným Velkopopovickým Kozlem. Pivo se hodí nejen jako osvěžující nápoj pro horké letní dny, ale také jako jedinečná ingredience do grilovacích receptů. Dodá jídlu nezaměnitelnou, výraznější chuť, lze ho využít například pro podlití samotného jídla nebo pro přípravu nejrůznějších marinád. Přihlížet by se v tomto případě mělo zejména ke kvalitě piva. Velkopopovický Kozel 11° splňuje všechny podmínky, a je tak dokonalým společníkem pro grilovací chvíle. Jeho vypilovaná, plná chuť a jemná hořkost pozvedne kvalitu pokrmu o stupínek výš.

4.7.2013
SDÍLEJ:

Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem. Foto: Velkopopovický kozel

Grilovací sezóna je konečně v plném proudu a Velkopopovický Kozel rozhodně nezůstává pozadu. Kozel si pro své fanoušky připravil zajímavé recepty, se kterými připravíte jedinečné delikatesy.

Na webu www.poctivegrilovani.cz naleznete originální grilovací recepty nebo rady a tipy jak grilovat od zkušených kuchařů z Prakulu. Pobavit se také můžete dvanácti vtipnými sitcomovými videi „Kozel Vařil" o rodině, která ke všemu včetně grilování přistupuje velmi originálním způsobem. Na webu se bude postupně každý týden odhalovat jeden z šestnácti originálních receptů s Velkopopovickým Kozlem, které připravili kuchaři Jaroslav Zahálka a Zdeněk Marcín, šéfkuchař pražského kulinářského institutu. „Ke grilovanému jídlu se jednoznačně hodí pivo. Nejen jako nápoj, ale i jako ingredience. Z průzkumu Velkopopovického Kozla mimo jiné vyplynulo, že si lidé oblíbili různé marinády, ale podle receptů je připravuje pouze 7 % populace*. Podle nás je důvodem jejich nedostatek, a proto jsme se rozhodli uvést nové zajímavé recepty s pivem jako přísadou, které zpestří grilovací sezónu," vysvětluje nový přístup Karel Kraus, marketingový manažer Plzeňského Prazdroje.

Tip pro tento týden: Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem. Připravte si jemné kotletky proložené originální marinádou, ve které nechybí ani Velkopopovický Kozel 11°. Marináda navíc obsahuje i netradiční suroviny jako například javorový sirup, chilli nebo muškátový oříšek. Recept je rychlý a nenáročný. Stačí vytvořit marinádu a nechat v ní odležet kotlety přes noc. Druhý den už zbývá jen položit kotlety na rozpálený gril na cca 5 - 7 minut. Jako ideální přílohu doporučujeme grilovanou bram-boru nebo čerstvou bagetku. Odborníci z Prakulu navíc radí: Před podáváním nechte hotové kotlety asi 5 minut odpočinout v míse vedle grilu a hojně je zalijte extra panenským olivovým olejem. Dobrou chuť s Velkopopovickým Kozlem! 

Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem.

* Spotřebitelský průzkum byl realizován prostřednictvím internetového dotazníku (CAWI) na internetovém panelu agentury STEM/MARK na 502 respondentech z populace 18+ v České republice.

Autor: Redakce

4.7.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

POSLEDNÍ ROZLOUČENÍ: Smuteční obřady na Kutnohorsku

Jak reklamovat koupený dům či byt

Fotbalisté se potřetí utkali o putovní pohár pojišťovny Generali

Zbraslavice /FOTOGALERIE/ - Zbraslavické hřiště hostilo již třetí ročník fotbalového turnaje. O vítězství bojovala čtyři mužstva. Vítězem se stal již potřetí tým Real Top Praha.

Na letišti se promítalo, odehrál se leteckých amatérských filmů

Zbraslavice /FOTOGALERIE/ - V sobotu proběhl na letišti ve Zbraslavicích již 13. Festival leteckých amatérských filmů, který každoročně pořádá Filmové studio Zruč nad Sázavou ve spolupráci s Aeroklubem Zbraslavice za finanční podpory Ministerstva kultury české republiky a města Zruče nad Sázavou.

Kácovská pouť přinesla i šnečí závody

Kácov /FOTOGALERIE/ - Ke konci léta patří neodmyslitelně tradiční kácovská pouť. I letos tomu nebylo jinak, spousta zábavy pro malé i velké. Kolotoče, houpačky, autíčka, cukrová vata, vietnamské nudle, perníková srdce, to vše patří již léta k této akci. Návštěvníky až z Prahy dovezl v sobotu opět historický posázavský pacifik.

Kořínek ztrátu snížil, ale na body už Čáslav nedosáhla

Kratonohy - Fotbalisté Čáslavi na výhru z prvního kola Fortuna Divize C nenavázali. V sobotním utkání druhého kola prohráli Čáslavští 1:3 na hřišti Kratonoh.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení