Pivo se hodí nejen jako osvěžující nápoj pro horké letní dny, ale také jako jedinečná ingredience do grilovacích receptů. Dodá jídlu nezaměnitelnou, výraznější chuť, lze ho využít například pro podlití samotného jídla nebo pro přípravu nejrůznějších marinád. Přihlížet by se v tomto případě mělo zejména ke kvalitě piva. Velkopopovický Kozel 11° splňuje všechny podmínky, a je tak dokonalým společníkem pro grilovací chvíle. Jeho vypilovaná, plná chuť a jemná hořkost pozvedne kvalitu pokrmu o stupínek výš.

Grilovací sezóna je konečně v plném proudu a Velkopopovický Kozel rozhodně nezůstává pozadu. Kozel si pro své fanoušky připravil zajímavé recepty, se kterými připravíte jedinečné delikatesy. Na webu www.poctivegrilovani.cz naleznete originální grilovací recepty, nebo rady a tipy, jak grilovat, od zkušených kuchařů z Prakulu. Pobavit se také můžete dvanácti vtipnými sitkomovými videi „Kozel Vařil" o rodině, která ke všemu včetně grilování přistupuje velmi originálním způsobem. Na webu se bude postupně každý týden odhalovat jeden z šestnácti originálních receptů s Velkopopovickým Kozlem, které připravili kuchaři Jaroslav Zahálka a Zdeněk Marcín, šéfkuchař pražského kulinářského institutu.

„Ke grilovanému jídlu se jednoznačně hodí pivo. Nejen jako nápoj, ale i jako ingredience. Z průzkumu Velkopopovického Kozla mimo jiné vyplynulo, že si lidé oblíbili různé marinády, ale podle receptů je připravuje pouze 7 % populace*. Podle nás je důvodem jejich nedostatek, a proto jsme se rozhodli uvést nové, zajímavé recepty s pivem jako přísadou, které zpestří grilovací sezónu," vysvětluje nový přístup Karel Kraus, marketingový manažer Plzeňského Prazdroje.

V horkých letních dnech jistě oceníte jídlo, které je chutné a zároveň lehké. Co třeba zkusit makrelu plněnou zeleninou v papilotě?

Makrela plněná zeleninou v papilotě.Jednoduchý recept nezabere příliš času a výsledek stojí za to. Suroviny jsou běžně k dostání, kromě makrely coby základu potřebujete koření, máslo a zeleninu (např.: mrkev, celer). Nakrájenou zeleninu vložte do makrely, kterou předtím zbavíte vnitřností, a přidejte sůl a pepř. Takto připravenou rybu potřete třemi lžícemi Velkopopovického Kozla a zabalte do alobalu. Přichystanou makrelu položíme na již rozpálený gril. Jakmile se alobal nafoukne, grilujte rybu ještě zhruba 15 minut. Grilovanou makrelu plněnou zeleninou ihned podávejte. Stejným způsobem můžete připravit například pstruha. Ideální přílohou mohou být brambory s čerstvou pažitkou a máslem. Dobrou poctivou chuť s Velkopopovickým Kozlem.

Přesné znění receptu naleznete na www.poctivegrilovani.cz

* Spotřebitelský průzkum byl realizován prostřednictvím internetového dotazníku (CAWI) na internetovém panelu agentury STEM/MARK na 502 respondentech z populace 18+ v České republice.