Sjelo se celkem 10 hasičských jednotek - profesionální hasiči z Čáslavi a Kutné Hory a osm dobrovolných sborů. Hasilo tedy 10 cisteren a automobilová plošina. Hasičům se podařilo z objektu vynést dvě propanbutanové lahve, kompresor, spoustu nářadí jako motorové pily apod. a dokonce i osobní auto. Zároveň při boji s plameny ve stodole nasadili několik proudů i na blízký rodinný domek, aby jej uchránili před rozšířením požáru.

„Požár se podařilo lokalizovat do hodiny po příjezdu první jednotky,“ popsal mluvčí hasičů Ladislav Holomčík. 

Noční požár se obešel bez zranění, na stodole byla vyčíslena škoda 700 tisíc korun. K zjištění příčiny požáru si vyšetřovatel hasičů přivolal ještě policejního kynologa se psem speciálně cvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření. Ani šikovný psí pomocník ale žádné akceleranty nevyčichal. Příčina vzniku požáru je tedy zatím nadále v šetření. Domácí dobrovolní hasiči dohlíželi na místo požáru do sobotních odpoledních hodin.

Oprava mostku V Hutích.
Po mostu V Hutích lidé neprojdou až do října
Video, které se v pátek 4. srpna šíří na facebooku ukazuje, jak muž na nahrávce nabádá malou dívku, jak je třeba bít basebalovou pálkou Roma či muslima.
Muž na videu "školí" dítě, jak se vypořádat s Romy a muslimy