Padající stromy při nedělní silné bouři strhly elektrická vedení i s celými sloupy. Energetici se obávají toho, že další bouře může způsobit ještě větší problémy. „Když přijde bouřka dvakrát za sebou do jednoho místa, některé stromy, které to předtím ustály, tentokrát nevydrží," řekl ČTK Sobotka. Riziko je při opakované bouři podle něj také v tom, že mohou být zničeny náhradní zdroje, kterými jsou nyní některé lokality napájeny. „Tam je to potom bez šance na rychlou opravu," dodal Sobotka. Meteorologové upozornili, že dnes po 18:00 by mohly střední Čechy i některé další kraje opět zasáhnout silné bouřky.

Nedělní bouřka poškodila ve Středočeském kraji také několik silnic a zkomplikovala provoz na železničních tratích. Škody na silnicích jsou odhadnuty na 1,2 milionu korun. Ještě v pondělí hasiči ve středních Čechách vyjížděli čtyřikrát více, než je obvyklé. Nejvíce problémů bylo podle mluvčí středočeských hasičů Lenky Kostkové v okresech Praha-západ, na Berounsku a Kutnohorsku.

Na některých železničních tratích jsou po bouřce vlaky stále zpožděny. Provoz na trati Praha – Beroun je omezen, opravy by měly být dokončeny do dnešních 18:00.