„Je zvěřinová a její provoz zajišťuje benešovská restaurace Stará myslivna Konopiště,“ potvrdil její provozovatel Bohumil Bochňák s tím, že zvěřinové speciality tam připravují kuchaři z Benešova.
A protože „národní“ surovinou v Kazachstánu je konina, přizpůsobili se tamním zvyklostem i kuchaři z Česka a uvařili guláš z tohoto masa. Nápad měl vedoucí a šéfkuchař restaurace Stará myslivna Filip Bárta, který k tomu uvedl: „Pokrmy z koniny jsou v Kazachstánu v nabídce každé restaurace, oba dva národní pokrmy BešBarmak a Kazy jsou z koniny, konina se prodává prakticky všude, i na tržnici. 
Koňské maso je v Česku řazeno mezi zvěřinu, takže do naší zvěřinové restaurace zapadá a Kazaši vnímají guláš z koniny velice vstřícně. I proto velmi vážně uvažujeme, že guláš z koniny zařadíme i do nabídky restaurace na Konopišti,“ dodal Bárta.