Mezi Loktem na Vlašimsku a Hořicemi na Pelhřimovsku  silničáři v levém pásu (směr Praha) vyznačují částečnou uzavírku pravého jízdního a odstavného pruhu mezi 72. až 66. km a odstavného pruhu z důvodu provádění prací na provizorním rozšíření dálnice.

„Tak jako v započatých úsecích modernizace, bude i zde rychlost z důvodu bezpečnosti silničního provozu omezená na 80 km/h. Provoz však bude i nadále zachovaný v režimu zúžených jízdních pruhů  2+2,"  oznámil ministr dopravy Zbyněk Stanjura.

Ve směru na Prahu (levý pás) bude doprava od km 72,740 vedená ve dvou provizorních jízdních pruzích. Jeden bude k dispozici v levém jízdním pásu a druhý bude převedený přes dělící pás do protisměru, tedy do pravého jízdního pásu. Sjezd na exitu 66 Loket ve směru Čechtice a Kutná Hora bude umožněný pouze z jízdního pruhu vedeném podél pracoviště v levém jízdním pásu).

Ve směru na Brno (pravý pás) bude doprava v km 66,160 svedená dvěma pomocnými pruhy do pravého a odstavného jízdního pruhu. V pravém pásu bude doprava vedena v režimu 2+1, tzn. 2 pruhy ve směru na Brno a jeden pruh ve směru na Prahu.