Od dnešního dne až do 8. září se proto může stát, že si někteří obyvatelé Vlašimska budou myslet, že přichází bouřka. Realita ale bude jiná. To jen letectvo bude se svou technikou startovat z letiště v Sedlci či Čáslavi.

„Dříve obdobná technika prolétávala jen v souvislosti s výcvikem naší české armády. Jelikož toto cvičení bude větší, než jsme zvyklí z minulosti, a čáslavské letiště je blízko, informujeme občany o zvýšeném hluku v tomto období,“ uvedl starosta Vlašimi, Luděk Jeništa.

Benefiční festival Open Door Hospital fest se uskutečnil v sobotu v Nové Myslivně na Konopiště.
Na nemocničním festivalu vybrali 35 tisíc korun na porodnici



Mezinárodní letecké cvičení ale nemusí přinést jen negativa. Mezi lidmi jsou jak odpůrci letecké techniky, tak její příznivci.

„Když bude obyvatele zajímat, co na nebi vidí, případně slyší, mohou se na nás obrátit. O přeletech ale budeme podávat aktuální informace na facebookových stránkách Ample Strike 2017,“ řekla Denisa Vernerová z tiskového a informačního centra 22. základny vrtulníkového letectva.

V souvislosti s použitou leteckou technikou se ale nebavíme jen o známých gripenech. Během cvičení se budou využívat i vrtulníky nebo české, polské a ruské letouny.

Největší hluk proto mohou obyvatelé vnímat mezi 9 až 23 hodinou. V ranních hodinách přelety nehrozí. Jedině v případě operační pohotovosti.

Hasičská fontána v Ratměřicích byla bezpochyby netradiční zážitek.
VIDEO, FOTO: Netradiční show. Ratměřickou fontánu viděly tisíce lidí