Start to byl úspěšný, když se od vyvolávací ceny 50 Kč podařilo výsledek vyhnat až na 3500 Kč – a další příspěvky během roku částku zdvojnásobily. Těsně před Vánoci pak vedoucí brandýského obvodního oddělení Petr Obdržálek přijel do Mladé Boleslavi předat primářce Heleně Tomanové darovací šek. Policisté tehdy přivezli i výsledek až nečekaně úspěšné veřejné sbírky dětského oblečení, hraček a kojeneckých potřeb, do níž kromě mužů a žen v uniformách aktivně přispěli i občané; hlavně lidé z Úval a Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi.

Pohled na tváře dětí, jež se při rozbalování dárků rozzářily úsměvy, vehnal policistům slzy do očí – a když dojaté hlasy slibovaly, že na shledanou tady v kojeneckém ústavu zase napřesrok, bylo zřejmé: tahle slova nebyla vyřčena ze zdvořilosti. Ta šla od srdce. A také ano: při třetím ročníku policejního plesu v Sojovicích se letos 18. března zopakoval loňský úspěch: opět se cena draženého dortu, vyvolávaného za padesátikorunu, vyšplhala na 3500 Kč. 

Znovu platí, že to není částka konečná, připomněla v pátek policistka Eva Hašlová. Sbírka peněz i věcných darů podle jejích slov pokračuje; ukončena bude až 11. prosince. „Poté budou v následujícím dni vybrané peníze a dary předány dětskému centru,“ uvedla Hašlová.

Ilustrační obrázek
Peníze pro školy umožní zajistit opravy i obměnit počítače
Ilustrační foto
O titul Alej roku se uchází stoleté stromořadí i soubor památných lip