Jaká vína byste doporučil k různým druhům mas?

Martin Žůrek - sommelier vinařství SPIELBERG.

K rybám, konkrétně k pstruhovi a lososovi bych doporučil bílé víno, například Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Pinot balnc nebo Pinot Gris. K tuňákovi bych podával růžová vína například Zweigeltrebe rosé nebo Svatovavřinecké rosé. Ke zvěřině doporučuji červené víno, například Zweigeltrebe, Frankovku či Cabernet Sauvignon. A k dobrému hovězímu steaku také červené – třeba Pinot Noir, nebo Merlot.

A co když jsem vegetarián?

K zeleninovým salátům či jídlům se výborně hodí bílé víno – třeba Veltlínské zelené či Ryzlink rýnský nebo Muškát Moravský.

Předešlý díl vinařské poradny čtěte ZDE.

V těchto dnech vrcholí hlasování v anketě Vinař roku 2015. Vinařství Spielberg, pro které můžete také hlasovat, je v kategorii Můj vinař roku průběžně na třetím místě.
Hlasuje se prostřednictvím formuláře, který naleznete ZDE. Každý hlasující má možnost získat zajímavé ceny!

Vinařská poradna Deníku.