Zakladatel spolku Tomáš Vágner si účast i průběh sobotního dne pochvaloval. „Ani ve snu by mě nenapadlo, že za pouhé dva roky našeho působení na street workoutové scéně budeme takovou akci pořádat," kroutil hlavou a dodal, že příprava celé soutěže byla náročná a začala už v lednu.

„Myslím si, že se akce vydařila. Určitě bychom my i ostatní našli v organizaci nějaké mouchy, ale od začátku se nám povedlo splnit skoro všechny úkoly, které jsme si dali před akcí. Hlavně pak časový harmonogram, což považuji za velice důležité," připomněl.

Až na jednu intenzivní, ale naštěstí poměrně krátkou dešťovou přeháňku si pořadatelé nemohli stěžovat ani na počasí, po většinu dne zůstávala nad areálem modrá obloha a na soutěžící i diváky svítilo slunce.

Soutěžící z Česka i Slovenska

V Mělníku se představili workoutisté z Prahy, Chomutova, Písku, Rakovníku, Karviné, Ostravy, Brna a dokonce i ze Slovenska. Jedním ze zahraničních účastníků byl Dávid Molitoris, úřadující slovenský mistr ve street workoutu.

„Jsme moc rádi, že přijal naše pozvání. Stejně tak mě potěšilo, že nás osobně přijela podpořit legenda a zakladatel tohoto sportu na české a slovenské scéně, Adam Raw z Ostravy. Navíc se rozhodl i soutěžit, nastoupil v disciplíně weighted a ukázal ostatním, že je skvělým sportovcem a osobností zároveň," doplnil Tomáš Vágner.

Ten byl rád, že se vše povedlo, jak mělo a diváci se bavili. „Měli proč, soutěžící předváděli skvělé výkony!" řekl.

Díky dobrovolníkům i porotě

Celá akce by se nemohla konat bez pomoci dobrovolníků, mezi kterými byli nejen členové klubu Workout Mělník, ale také jejich rodinní příslušníci.

„Velké díky patří také naší šestičlenné porotě, která splnila naše požadavky a celá soutěž díky tomu probíhala podle striktních pravidel. Nebojím se říct, že jsme společně nastartovali tak trochu revoluci v pravidlech pro další ročníky," poznamenala hlavní postava mělnického workoutového spolku.

Už nyní je tedy jasné, že siláci a vyznavači workoutu se v Mělníku sejdou i příští rok. „Plánujeme to. Ale co si budeme povídat, všechno je o penězích. A sponzorech, za jejichž dary jsme nesmírně rádi, bez nich by to nešlo. Jsme jedná velká street workoutová rodina - a tak by to mělo být pořád," uzavřel Tomáš Vágner.

Výsledky jednotlivých disciplínWeighted (shyby a kliky 
na bradlech 
s přidanou váhou)

Muži pod 80 kg:
1. Marek Matis (Workout SŠTaS Karviná), 13 shybů + 20 kliků
2. Martin Mikušek (Ostrava), 14 + 12
3. Ondřej Lauer (Street workout Hradec Králové), 
14 + 10

Muži nad 80 kg:
1. Dávid Molitoris (Octago, SVK), 10 + 18
2. Adam Raw (Raw workout), 12 + 15
3. Peter Pribula (Mokranče, SVK), 10 + 15

Ženy:
1. Kateřina Weisserová (Workout SŠTaS Karviná), 
7 + 9

King and Queen 
of Muscle-Ups 
(shyby)

Muži:
1. Stanislav Dvořák (Workout 68201 Vyškov), celkem 10 shybů
2. Marek Matis (Workout SŠTaS Karviná), 5
3. Tomáš Dobeš (Workout SŠTaS Karviná), 5

Ženy:
1. Kateřina Weisserová (Workout SŠTaS Karviná), 3

Freestyle 
(volný styl)

Muži pod 80 kg:
1. Tomáš Dobeš (Workout SŠTaS Karviná)
2. Tomáš Labaj (Workout SŠTaS Karviná)
3. Zdeněk Kraus (Street Hart Workers)

Muži nad 80 kg:
1. Dávid Molitoris (Octago, SVK)
2. Jiří Krob (Street workout Rakovník)
3. Blažej Kožár (Ostrava)

Ženy:
1. Pavlína Šulistová (Street Hard Workers)
2. Kateřina Weisserová (Workout SŠTaS Karviná)
3. Petra Vašíčková (Workout Brno)

Kateřina Weisserová: Snažím se dávat příklad ostatním holkám

Battlemania 2016.

Na první ročník Battlemanie přijely čtyři ženy či spíše ještě dívky z různých koutů Česka. Dvě soutěžící dorazily z Chomutova, po jedné pak z Karviné a Brna. Kateřina Weisserová z týmu Workout SŠTaS Karviná se jako jediná představila ve všech třech vypsaných disciplínách, i díky tomu si domů odvážela dvě prvenství.

Jak dlouho už se workoutu věnujete?

Necelé dva roky, ale necvičím úplně pravidelně. Asi půl roku jsem měla pauzu, kvůli škole. Mám to takové rozkouskované.

Proč jste si jako „svůj sport" vybrala zrovna workout?

Odmalička mě bavily hrazdy, fascinovala mě gymnastika. Nejbližší ale byla až v Ostravě, kam jsem neměla jak dojíždět. Pak jsem narazila na workout, zjistila si, o co jde a uvědomila si, že právě to je to, co chci. Je to sice silově náročné, ale já sílu mám, zdědila jsem ji po taťkovi. Vždycky jsem lezla na stromy a tak, jsem takový horolezec.

Co je podle vás na workoutu nejtěžší?

To má každý jinak. Pro někoho jsou těžké ty přítahy a silové věci, pro jiného naopak ten freestyle. Záleží na tom, co kdo a jak trénuje.

Co vás osobně na workoutu nejvíc baví?

Asi freestyle. Ale weighted je také dobrý, je to motivace pro ostatní, protože holky ho obvykle moc nedělají. Jsem v tomhle směru tak trochu průkopnice, snažím se zvedat váhu navíc, abych dala příklad ostatním.

Jakou největší váhu navíc jste schopná zvednout?

Na shyb (na hrazdě, pozn. redakce) jsem minulý rok zvedla 32 kilogramů, na dip (na bradlech, pozn. redakce) zrovna nedávno 45 kilogramů. To už docela jde.

Jak často trénujete?

Tréninky týmu máme v pondělí, úterý a ve čtvrtek, ale kvůli škole to ne vždycky zvládám. Studuji sportovní gymnázium.

Uvažujete i dále o nějakém sportovně zaměřeném studiu?

To ještě nevím, těžko říct, ale asi spíš ne. Nicméně mým snem je být trenérkou workoutu, takže určitě nějaké kurzy absolvuji.

Kateřina Weisserová pochází z Karviné, kde druhým rokem studuje sportovní gymnázium. K workoutu se dostala před dvěma lety. Chtěla by se stát trenérkou.

Čtěte také: Venkovní posilovny? Děti se překonávají v klicích místo vypitých piv, říká autor