Muž odcizil z nezajištěné garáže elektrické vrtačky a zahradní nůžky

Dosud neznámý pachatel v době od 8. června 2017 do 13. června 2017 vniknul do jedné garáže v ulici Nová v obci Nové Dvory. Zloděj vnikl nejprve na pozemek domu, odkud z nezajištěné garáže odcizil tři elektrické vrtačky a zahradní nůžky. "Majiteli vznikla škoda ve výši 900 korun. Případ šetří policisté z Kutné Hory," uvedla policejní mluvčí Vendulka Marečková.

Mladší žáci FK Čáslav E jako okresní přeborníci v sezoně 2016/2017.
O sport je mezi mladými stále zájem, vede fotbal

Krádež tašky s peněženkou a platební kartou

Kutnohorsko – Nedávejte zlodějům šanci svojí nepozorností! Čáslavští policisté šetří případ krádeže tašky, ke kterému došlo 15. června na parkovišti u obchodního domu. Zloděj využil nepozornosti poškozeného při vykládání nákupu do kufru vozidla a z nákupního vozíku mu odcizil volně pověšenou sportovní koženou tašku. S taškou majiteli zmizela i peněženka s financemi, platební karta, osobní doklady, telefony a různé písemnosti a osobní věci. Celková škoda se pohybuje kolem 3.500 korun.

Znovu opakovaně a důrazně policie upozorňuje:

Kapsáři vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí. Využívají nepozornosti lidí a nedbalého zacházení s majetkem a osobními doklady. Samotná krádež bývá bleskově rychlá a předem pečlivě nacvičená. Kapsáři kradou tak dokonale a nepozorovaně, že se okradený o chybějících dokladech či peněžence dozví často až mnohem později a zcela na jiném místě, než ke krádeži došlo. O pachateli a jeho popisu nemá obvykle ani potuchy. Jak se tedy chovat, abyste se nestali obětí kapesních zlodějů?

  • muži, vše důležité noste v náprsních, popř. uzavíratelných kapsách, nikoli v zadních kapsách u kalhot,
  • ženy, nenechávejte peněženku a jiné cennosti navrchu tašek či kabelek,
  • nenoste své osobní doklady v peněžence,
  • nemějte při sobě větší finanční hotovost,
  • čtyřmístné identifikační číslo platební karty (PIN) mějte zásadně odděleně od samotné karty,
  • v případě krádeže platební karty okamžitě volejte pobočku banky, krádež oznamte a kartu zablokujte,
  • zavazadla nikdy nespouštějte z dohledu,
  • tašky, batohy, kde máte peníze nebo jiné cennosti nenoste na zádech, kam nevidíte,
  • ženy, noste kabelku pokud možno u těla a využijte různá zapínání a zdrhovadla,
  • uložíte-li zavazadlo v obchodě do nákupního koše, mějte jej stále na očích!
  • nenechávejte v restauracích svá zavazadla a oblečení bez kontroly, ani jdete-li jen k baru či na toaletu,
  • při ukládání zboží do zavazadlového prostoru vozidla mějte své věci, zavazadla stále na očích!
  • Někteří kapsáři maskují svou rychlou ruku bundou, kterou mají přes ni hozenou. Stanete-li se svědky kapesní krádeže, neváhejte s pomocí spoluobčanům, například podání svědectví Policii ČR.
  • Neusnadňujte kapsářům práci!
#clanek|3272783#

Dvě dopravní nehody s těžkým zraněním

Kutnohorsko – V obou případech zraněného transportoval do nemocnice vrtulník.

K první nehodě došlo ve čtvrtek 15. června 2017 kolem půl osmé ráno na silnici od obce Nové Dvory směrem na obec Svatý Mikuláš. Sedmasedmdesátiletý cyklista se zde střetl s osobním vozidlem Škoda Fabia, které jelo ve stejném směru za ním. Vozidlo chtělo cyklistu předjet, ten však začal dle prvotních informací náhle odbočovat vlevo, směrem na lesní cestu. Cyklista byl s těžkými zraněními letecky transportován do nemocnice. Alkohol u řidiče policisté vyloučili na místě provedenou dechovou zkouškou. Příčiny, okolnosti a míra zavinění této nehody je v šetření.

Druhá nehoda se stala odpoledne po třinácté hodině téhož dne na silnici číslo I/38 mezi obcemi Kutná Hora a Hlízov v pravotočivé zatáčce. Dle prvotních informací zde řidič s nákladní soupravou předjížděl malý motocykl, který jel ve stejném směru. Pravděpodobně došlo k nedodržení bezpečného odstupu při předjíždění a došlo ke kolizi mezi oběma vozidly, následkem toho motocykl havaroval do pravého příkopu. Řidič nákladní soupravy pokračoval v jízdě dál. Čtyřiačtyřicetiletý řidič motorky byl s těžkými zraněními letecky transportován do nemocnice. Šedesátiletý řidič nákladní soupravy byl následně policisty dopátrán. V současné chvíli probíhají ve věci úkony trestního řízení. V době nehody byl provoz plně zastaven. "Příčina, okolnosti a míra zavinění této nehody je v šetření," uvedla policejní mluvčí.

Auto se střetlo s chodcem

Kutnohorsko – Řidič zraněného chodce naložil do vozidla a odvezl do nemocnice na vyšetření.

K nehodě došlo ve čtvrtek 15. června 2017 po 11 té hodině dopoledne v Kutné Hoře. Řidič vozidla Ford jel ulicí Bartolomějská směrem k ulici Česká. V tuto chvíli zde procházel podél zdi domu v zúženém úseku chodec senior. Komunikace je zde zúžena vlivem parkujících vozidel na chodníku podél levé strany komunikace. Řidič vozidla zde při objíždění právě procházejícího chodce narazil přední částí do těla seniora a došlo ke zranění dolní končetiny. Řidič zraněného chodce naložil do vozidla a odvezl do nemocnice na vyšetření. Nesprávné parkování vozidel bylo jako správní delikt odevzdáno na Městský úřad v Kutné Hoře. Alkohol policisté u obou mužů vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Příčiny, okolnosti a míra zavinění je v šetření.

Vendulka Marečková, policejní mluvčí

Jubilejní 15. ročník Cyklo-běhu za Českou republiku bez drog projel Kutnou Horou
Jubilejní 15. ročník Cyklo-běhu za Českou republiku bez drog projel Kutnou