Nelegálně drženou zbraň proti sobě obrátil krátce po poledni v Kubišově ulici v Praze 8. Podle kriminalistů strávil v minulosti za mřížemi dvacet pět let. Policisté mu přišli na stopu po posledním přepadení herny, kterého se údajně dopustil tento týden v pondělí," řekl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Kriminalisté dostihli muže ve 12:30, když byl uprostřed silnice. Jeden z policistů prý použil varovný výstřel. Jeho zákrok na místě prověřila Generální inspekce bezpečnostních sborů a podle mluvčího zjistila, že policista nepochybil. „Kolem nebyla žádná nezúčastněná osoba, nikdo nebyl ohrožen," dodal.

Policie muže podezírala ze třech loupežných přepadení ve Středočeském kraji. Například údajně přepadl benzinovou stanici v Kutné Hoře, kde na personál namířil zbraní. Že se nejedná o žádnou atrapu tehdy dokázal výstřelem do stropu. Při přepadeních vždy byl prý maskovaný. Naposledy prý přepadl v pondělí hernu v Praze, odkud si odnesl 160 tisíc korun.

Muž byl podle kriminalistů dříve trestaný ve čtrnácti případech za majetkovou a násilnou trestnou činnost a také za nedovolené ozbrojování. Celkem strávil za mřížemi dvacet pět let. Podle Hulana se zastřelil zřejmě proto, že už nechtěl zpátky do vězení.

Že se skutečně jednalo o pachatele kutnohorského zločinu, potvrdila i místní kriminální policie: „Pachatel byl skutečně dopaden v Praze-Kobylisích. Případu se ujala kriminální policie v Kutné Hoře a v současné době provádíme úkony trestního řízení a zajišťujeme důkazy," potvrdil vedoucí Služby kriminální policie a vyšetřování Miroslav Chramosta.

Více informací o případu přinese Kutnohorský deník v nejbližší době.