Dvě ženy přepadl u Netvořic a v Benešově zatím neznámý pachatel. „Incidenty se obešly bez zranění,“ prozradila mluvčí policie Eva Stulíková.

Na první oběť zaútočil muž minulý týden v pondělí kolem půl šesté večer na silnici z Netvořic do Tuchyně. Třiapadesátiletou ženu ohrožoval střelnou zbraní a chtěl po ní peníze. Duchapřítomná žena se ale snažila zastavit projíždějící auta. Jeden z řidičů ji pomohl a odvezl domů. Pachatel odešel směrem k Netvořicím.

Policisté se proto poptávají po řidiči stříbrného vozidla, který ženu odvezl, kvůli případnému svědectví. Mohl být ve věku kolem 45 let, měl nakrátko střižené vlasy, jakoby na ježka, a v obličeji slabé strniště. Na očích měl brýle.

Mohlo by vás zajímat: Obžalovaný ze zvlášť závažného zločinu u soudu litoval

Kolem 20.30 se stal podobný případ v Benešově. Na křižovatce Purkyňovy a Sukovy ulice oslovil neznámý muž šedesátiletou ženu. V ruce držel střelnou zbraň a stejně jako v prvním případě požadoval peníze. Ale ani tentokrát nebyl úspěšný. Z místa proto odešel směrem k Máchově ulici.

Pachateli bylo kolem 20 let a měřil 170 až 175 centimetrů. Na sobě měl tepláky a světle šedou mikinu. Téměř celý obličej měl zakrytý červeným šátkem s bíločerným vzorem, na očích měl sluneční brýle s úzkými kovovými obroučkami, takzvané zrcadlovky, a na hlavě měl kapuci.

Poznatků k pachateli nemají kriminalisté prozatím mnoho. Přestože nebyl nijak agresivní, nevylučují, že by mohl podobný čin znovu zopakovat. Jeho cílem je získat peníze, či nějakou cennější věc, což se mu dosud nepodařilo. „Po celou dobu mluvil tiše, nechoval se agresivně, byl spíše nejistý. V ruce držel menší střelnou zbraň stříbrné barvy s černou rukojetí,“ dodala mluvčí benešovské policie.

Čtěte: Krajská hygiena udělila pokuty šesti stravovacím zařízením na Benešovsku

Aktuálně proto policie žádá o jakékoliv poznatky nejen k pachateli, ale i k dalším osobám, které ho mohly zahlédnout, anebo jej přímo znají. Zejména by potřebovali hovořit s mužem a ženou ve věku kolem šedesáti let, kteří projížděli kolem místa činu nedaleko Netvořic v červeném vozidle novějšího typu. Napadané sice zastavili, zřejmě jí ale nevěřili, že byla přepadená, a tak odjeli. Spolujezdkyně ve vozidle měla černé vlnité vlasy po ramena.

V neposlední řadě by policisté přivítali informace případných svědků, kteří mohli v okolí místa činu jak v Netvořicích, tak v Benešově zahlédnout podezřelé vozidlo, jen tak zaparkované, anebo s posádkou.

Kriminalisté také vyzývají ženy, aby se měly na pozoru a v případě jakéhokoliv podezření okamžitě kontaktovaly policii. Muž by totiž mohl čin znovu zopakovat.

Nepřehlédněte: Ceny pohonných hmot ve středních Čechách mírně klesly