„Strážníci vzápětí pochopili, proč se jej lidé báli. Když hlídka muže oslovila, zda je v pořádku, tak strážníky hned slovně napadl, ať si ho nevšímají, nebo jim ukáže. Jednání doprovodil výhrůžkami, že strážníky okamžitě zničí,“ uvedla vrchní strážník chvaletické městské policie Aneta Hámorská.

Při předvedení na služebnu se strážníkům pokoušel klást odpor chytáním za ruce, prsty i podrážením nohou. „Na služebně pak strážníkům šeptem a 'přátelsky' sdělil, že mají štěstí, že se držel, protože jinak by je okamžitě usmrtil, je totiž cvičený vojenský speciál, a proto se nesmí se strážníky vůbec bavit, protože tady prý plní tajný úkol,“ dodala Hámorská.

Ukázalo se, že vojákem už není dlouho a nyní pracuje v továrně na výrobu tabákových potřeb. Nakonec strážníkům i poděkoval za nalezení batohu s telefonem. Bohužel si rady strážníků nevzal k srdci.

Šlo o toho samého muže, který o pár dní později tragicky zahynul v Záboří nad Labem ve chvíli, kdy se zřejmě opět pod vlivem alkoholu pokusil přejít silnici tak, že přelézal mezi nákladním vozidlem a přívěsem, který nákladní auto táhlo. Svůj pokus bohužel nepřežil.

Dopravní policisté na místě nehody v Záboří nad Labem.
Chodec v Záboří nad Labem zemřel po střetu s kamionem