K posprejování zdi domu v ulici Zvonařská došlo v době od neděle 9. července do pondělka 10. července v době od 10.00 hodin do druhého dne 08.50 hodin. Dosud neznámý sprejer zde nasprejoval červenou barvou nečitelný nápis na fasádu domu. „Způsobená škoda se v tomto případě pohybuje kolem 10 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Vendulka Marečková.

Policisté z Kutnohorska mají od začátku roku do dnešního dne nahlášeno celkem sedm případů nelegálně posprejovaných stěn, kontejnerů, věcí a stromů. Z toho jsou ve třech případech pachatelé známí.

Vyšetřovatelé vyhodnocují i několik let staré malůvky, které pak případné podezřelé můžou usvědčit i z více činů.

Slavnostně otevřeli nově zrekonstruovaný podchod na nádraží.
OBRAZEM: Slavnostně otevřeli nově zrekonstruovaný podchod na nádraží

V roce 2016 bylo nahlášeno pět neobjasněných případů. V roce 2015 bylo nahlášeno 5 případů, z toho ve dvou případech pachatel stanul před soudem. V roce 2014 byly oznámeny tři dosud neobjasněné případy. 

Věk pachatelů, kteří se věnují sprejerství, se převážně pohybuje od 17 let do 24 let. Sprejerství je již od začátku trestný čin, a to bez ohledu na výši způsobené škody. Pachatelům za takové jednání hrozí mimo pokuty i rok vězení.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci vedoucí k dopadení těchto pachatelů, nechť se obrátí na bezplatnou telefonní linku 158.

Ilustrační foto.
Když je nejhůř, musí stačit dešťová voda

Vendulka Marečková, policejní mluvčí