VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pod pokličkou, aneb maso z lesa, tělo plesá

STŘEDNÍ ČECHY - Ve středečním magazínu o zdraví a životním stylu a především o tom, co najdete v běžném jídle dobrého či špatného Pod pokličkou, jejž vysílá ČT 1 v 18.15, bude řeč o zvěřině.

17.10.2007
SDÍLEJ:

Je libo zvěřinu? Srnčí karé.Foto: ARCHIV HD

Zvěřina je vzácný druh masa, chuť je závislá nejen na druhu ulovené zvěře, ale také na období, kdy byla „vysoká“ ulovena. Je jen na umění kuchaře, jak se dovede s masem vypořádat. Pokrmy ze zvěřiny jsou nejen chutné, ale mají i vysokou hodnotu sytosti a jsou stravitelnější a biologicky hodnotnější než maso z jatečních zvířat.

Vyzkoušejte: Jelení bifteky

Maso na bifteky, sůl, pepř, nové koření, kečup, cukr, mouka, červené víno, brusinky
Maso nakrájíme, okořeníme, osolíme a opečeme na oleji. Přidáme kečup, cukr, brusinky a povaříme. Před dokončením zahustíme moukou a přidáme víno.

17.10.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Letečtí modeláři se schází každou středu odpoledne ve Zbraslavicích. Na letišti mají vyhražený prostor pro svou zálibu.
76

OBRAZEM: Středy patří leteckým modelům

Nový zvon určený pro kostel svatého Jakuba v Kutné Hoře odlili v nizozemském Astenu ve středu 10. května.
43

Sbírka končí, zvon se rozezní v říjnu

KRIMI MIX: Vloupal se do restaurace

Kutná Hora - Jakými případy se zabývali kutnohorští policisté? Přečtěte si naše krimi zprávy z regionu!

KRÁTCE: Do zahrad si přijdou zacvičit jógu i úplní začátečníci

Kutnohorsko - Přečtěte si přehled kulturních událostí v regionu!

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Nominujte Deník.cz do ankety českého internetu Křišťálová Lupa 2017! Díky vám bude mít Váš regionální Deník šanci dostat se do finálního hlasování v kategorii "Zpravodajství".

Zruč přišla o osm hráčů. Musela zrušit B-tým

Zruč nad Sázavou – Jiskra Zruč nad Sázavou odhlásila svůj B-tým ze IV. třídy, skupiny B. Co bylo hlavním důvodem?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení