Auta budou sjíždět exitem 49 Psáře, odkud se vydají silnicí druhé třídy 124 směrem na Zbizuby a dále po této silnici na Uhlířské Janovice. Odtud vede objízdná trasa po silnici 335 do města Sázava a dále po silnici 110 na exit 34 Ostředek.

Na nápor motoristů se již připravuje kutnohorská dopravní policie. „Bude tam zaměřen výkon služby, abychom mohli rychle reagovat na problémy, které by mohly vzniknout. V rámci možností budou posíleny také policejní hlídky. Policisté budou monitorovat provoz na trase," upřesnil Patrik Kraus, vedoucí kutnohorského dopravního inspektorátu s tím, že významnější komplikace policisté neočekávají.

Auta s hmotností nad 12 tun budou mít objízdnou trasu delší. Ve směru na Brno budou sjíždět exitem 21 u Mirošovic a pojedou po silnici I/3 do Tábora, dále po silnici I/19 na Pelhřimov. Odtud pak těžké kamiony pojedou k exitu 90 u Humpolce po silnici I/34. Ve směru na Prahu vede objížďka po stejné trase v opačném směru.

Bourání mostů budou podle ministerstva předcházet přípravné práce, při nichž bude doprava omezena částečně 
v úseku od 41. do 49. kilometru. Dílčí omezení v dopravě bude pokračovat i po dokončení bourání mostů. Od 18. srpna do 21. srpna bude provoz veden dvěma pruhy na Prahu a jedním pruhem na Brno.