Doba zimních pneumatik tedy již skončila. Podle majitelů autoservisů na Kutnohorsku jsou řidiči ostražití. „Řidiči už začínají jezdit na výměnu, ale že by to byl nějaký velký počet, se říci nedá," řekl Miroslav Karas, majitel pneuservisu v Uhlířských Janovicích. Podobná situace je také v Čáslavi. Nezávislý autoservis Unikom potvrdil, že lidé sice jezdí přezouvat, ale není jich velké množství. Největší nápor prý teprve přijde.

Sami řidiči potvrdili, že se ještě bojí rozmarů počasí a hlavně ranních přízemních mrazíků. Svá auta proto prozatím někteří nechávají na zimních. „Když jsem viděl, jak dopadly Velikonoce, radši ještě nechám auto na zimních. Sice nemám v plánu žádný výlet na hory, ale mrazíky po ránu jsou nebezpečné i na zimních," řekl řidič Pavel z Čáslavi.

Řidiči na Kutnohorsku nejsou tak zvyklí na rozmary počasí jako na nedaleké Vysočině. I tak jsou ale obezřetní. „Velikonoce mě docela vyškolily. Měl jsem už objednáno přezutí, ale musel jsem ho odvolat," prozradil Jaromír Kopečný.

Jaký je tedy správný čas na přezutí? Názory se liší. V autoservisu Unikom si myslí, že čas již nastal. Především tomu napomohl i poslední víkend, který byl velmi teplý. Podobný názor mají i v Uhlířských Janovicích. Dodávají ale, že pro přezutí si zatím jezdí jen 
„sváteční řidiči". „Ti, kteří ví, že nikam daleko nepojedou, přijeli už nyní," prozradil Karas. Vyčkávání by ale řidičům mohlo přinést potíže, a to přeplněné termíny pneuservisů. „Přelom března a dubna je nejvíce náročný ze všech období. Bude to zase hodně práce pro všechny," domnívá se majitel pneuservisu v Uhlířských Janovicích.

Co zajímá řidiče při výměně pneumatik, je i cena. Ta je na Kutnohorsku je různorodá. Průměrná cena je sice nižší než například v Praze, ale skutečné cenové relace se různí. V Uhlířských Janovicích najdeme pobočku firmy Best Drive. Ta svůj ceník zveřejňuje také na internetu. Jedno kolo přezují za sto čtyřicet šest korun. Jde pouze o akci pro členy klubu.

V pneuservisu v Kutné Hoře stojí přezutí jedné pneumatiky sto sedmdesát korun a to pouze u pneumatik tam zakoupených. Pokud vlastníte osobní auto, kompletní přezutí přijde na šest set osmdesát korun. Řidiči, kteří mají auto SUV, si musí připravit necelých tisíc korun.