„Většina táborů umožňuje pobyt dětí až od šesti let, a tak mnoho rodičů řeší problém, co s předškolními dětmi během prázdnin. Dovolená rodičů totiž rozhodně nezvládne pokrýt celou dobu prázdnin. Náš příměstský tábor se snaží podat zaměstnaným rodičům pomocnou ruku," uvedla hlavní organizátorka Petra Běhounková.

Táborové přípravy započaly již koncem května a finišovaly ještě v předvečer prvního dne. Organizátoří se poohlédli za minulým prvním ročníkem, některé věci převzali, jiné poupravili a nějaké kompletně změnili. Výsledkem bylo pět pohodových a příjemných dnů, během kterých  se táborníci učili o indiánech, hodně vyráběli, chodili na procházky, rýžovali jsme zlato a učili se anglicky.

Hned první den se děti rozdělily do pěti kmenů, každý kmen dostal svého náčelníka. V nich pak probíhaly skoro všechny aktivity, náčelník pomáhal a děti tvořily. A že byly opravdu moc šikovné! Vyrobily čelenky, totemy, lapače snů, navlékly mnoho korálků a vyrobily si i svá vlastní trička jako památku na tábor.

Vedle zábavy v domovském táboře se táborníci vypravovali i na průzkumné výpravy. Největším dobrodružstvím byl rozhodně pochod do Přítok, kde si  dali zmrzlinu a absolvovali prohlídku statku se svezením na poníkovi. Děti svezly a  další zvířátka ukázaly Mirka Brodská a její dcery.

Autor: Martina Veberová