Silný déšť zkomplikoval nejednomu řidiči i cestu v Chrudimské ulici v Čáslavi. "Nakonec zavřeli navečer i supermarket Lidl, a to z technických důvodů, protože je zasáhla velká voda," uvedlo na sociální síti K&K American bistro.

V Kutné Hoře ani v Kolíně hasiči kvůli přívalovým dešťům vyjíždět naštěstí nemuseli.

Situace v pátek v ulici Chrudimská v Čáslavi.Zdroj: K&K American bistro

Bouře doprovázené silným větrem způsobila problémy i energetikům. Dispečink ČEZ Distribuce evidoval poruchy na vedení vysokého a nízkého napětí také v lokalitě středních Čech. Opakované bouřky během pátku způsobily poruchy na vedení především na Kolínsku a Kutnohorsku.

V pátek ráno tak do terénu vyjížděli pracovníci poruchových čet a pracovali na obnovení dodávek do části obcí Bohdaneč, Černíny, Hraběšín, Opatovice i Zbraslavice. Další poruchy pracovníci evidovali v lokalitě Chotovice, Lipec, Žehuň i Žiželice.

V pátek odpoledne se přihnala další bouřka opět přes Kolínsko a i tam způsobila poruchy na vedení v lokalitě Břežany a Roztoklaty. Během večera pak přešla vlna přes Berounsko, Benešovsko a Kutnohorsko.

"Na Berounsku jsme pracovali na obnovení dodávek do obcí Počaply a Zahořany, na Benešovsku se jednalo o Choratice a Čakov na Kutnohorsku pak měli montéři plné ruce práce v částí obcí Brambory, Horka, Nové Dvory a Rohozec," konstatovala Soňa Holingerová, mluvčí Skupiny ČEZ.

Hned v pátek se podařilo většinu poruch opravit a dodávky elektřiny obnovit. Nejčastější příčinou poruch byly údery blesku do vedení, pády stromů a větví do vedení a ulomené izolátory.

Na čáslavském obchvatu si nehoda vyžádala dva životy .
Nehoda na čáslavském obchvatu si vyžádala dva životy
Ilustrační foto.
V obci Církvice hořel přístěnek