Mezi přáními nechyběla ani ta poněkud originální, kdy si například jedna holčička ze čtvrté třídy přála strávit celý Den dětí v tělocvičně. „Chtěla bych dělat něco v tělocvičně, mám moc ráda sport. Nejraději mám běhání, to by byl ideální způsob, jak strávit Den dětí," prozradila žákyně čtvrté třídy Základní školy Kamenná stezka v Kutné Hoře. Častou odpovědí bylo také přání jet někam na výlet, ven do přírody. Některé děti také vyslovily přání navštívit zábavný park Mirákulum u Milovic ve středních Čechách, který je podle nich pro děti jako stvořený a dá se tam celý den užít spousta zábavy a her. A správný dětský den by se podle jejich slov také neměl obejít bez pořádné porce zmrzliny.

.Anketa - den dětí

Terezka, 1. třída

Svůj dětský den si představuji tak, že bych chtěla jít se svou rodinou někam ven. Nejraději bych se šla třeba podívat někam za zvířátky, která mám moc ráda a nebo bych šla se všemi asi na zmrzlinu.

Anketa - den dětí

Vanesa, 1. třída

Svůj dětský den si představuji tak, že bych chtěla jít se svou rodinou někam ven. Nejraději bych se šla třeba podívat někam za zvířátky, která mám moc ráda a nebo bych šla se všemi asi na zmrzlinu.

Anketa - den dětí

Pamela, 1. třída

Určitě jít někam ven, asi 
s rodinou a kamarády, třeba na hřiště nebo na zmrzlinu, prostě si ten den užít, nemuset jít do školy a jen tak se bavit, to by bylo fajn.

Anketa - den dětí

Daniel, 1. třída

Já bych se na Den dětí, kdybych tedy mohl a nemusel do školy, šel stavit pro kamarády a šli bychom si někam ven hrát. Šli bychom na nějaké pěkné hřiště, kde mají hodně prolézaček, skákacích hradů a dalších věcí pro děti.

Anketa - den dětí

Marek, 1. třída

Na Den dětí bych si přál jít do zoologické zahrady. Mám strašně rád tygry, takže bych se chtěl jít podívat na ně do výběhu a dlouho je pozorovat. Mám je nejradši ze všech šelem, ale i ze všech zvířat vůbec.

Anketa - den dětí

Ondřej, 1. třída

Na svátek Dne dětí bych chtěl jet s mámou pro pejska. Myslím jako pro štěňátko, které bychom si pak nechali doma a už by bylo naše. Ten pejsek by byl staford, protože ty mám nejraději. Moc bych si to přál.

Anketa - den dětí

Estera, 1. třída

Den dětí bych chtěla strávit 
v zoologické zahradě, je úplně jedno v jaké. Hlavně, aby tam byl nějaký slon, ti se mi moc líbí a chtěla bych zase nějakého vidět. Líbí se mi, jak si podává jídlo chobotem a srandovně s ním všelijak točí.

Anketa - den dětí

Katrinka, 1. třída

Já bych chtěla vidět lva. Takže bych na Den dětí chtěla vyrazit asi někam do zoologické zahrady.Už jsem ho viděla několikrát a pokaždé se mi hrozně líbil, nejraději bych tam vlezla za ním, asi bych se možná trochu bála a možná ne, nevím. Lev je krásný.

Anketa - den dětí

Marek, 4. třída

Ideální Den dětí bych si představoval tak, že bychom jeli někam na výlet. Nebo chytat ryby, protože rybaření mám moc rád. Celý den bych strávil venku, někde u rybníka, nemusel bych do školy, ale nic bych nezameškal. To by byl hezký den.

Anketa - den dětí

Anička, 4. třída

Den dětí bych ráda oslavila třeba nějakým výletem, nejlépe se svou rodinou. Nemuset jít ten den do školy a strávit ho všichni společně. Co přesně bychom ten den dělali už by nebylo až zas tak důležité, prostě bychom něco nového viděli a zažili.

Anketa - den dětí

Radek, 4. třída

Den dětí bych chtěl strávit třeba někde na výletě. Nejraději bych ale jel k moři, protože moře mám moc rád, ale to by se asi za jeden den nedalo stihnout. Takže alespoň nějaký ten výlet, kde bychom si něco užili nebo se mohli koupat třeba.

Anketa - den dětí

Radek, 4. třída

Já mám rád přírodu, jezdit tam na výlety a tak, takže to by pro mě byl ideální den. Den dětí bych chtěl prostě strávit tak, že bych nešel do školy, ale jel ven do přírody, jen tak tam chodit, třeba v lese nebo po louce.

Anketa - den dětí

Nyn Le, 4. třída

Tenhle den bych chtěla strávit buď tak, že bych byla doma, nebo šla někam s kamarády. Kdybych zůstala doma, tak bych si asi nejraději jen tak hrála, nebo dělala, co by mě právě napadlo. S kamarády bychom se šli třeba projít nebo někam na hřiště, povídali bychom si.

Anketa - den dětí

Patrik, 4. třída

Během svátku Dne dětíbych chtěl dělat něco, co mám opravdu rád. Takže třeba jít do kina. Ale žádný oblíbený film teď nemám nebo nějaký, který bych chtěl zrovna moc vidět. Chtěl bych na Den dětí jít do kina a potom například na zmrzlinu, to by byl fajn den podle mých představ.

Anketa - den dětí

Radim, 4. třída

Na Den dětí bych chtěl být 
s rodinou a někam jít třeba do restaurace nebo do pizzerie, zkrátka někam na oběd, dát si všichni něco dobrého k jídlu. A potom večer jít třeba do divadla na nějaké hezké představení nebo do kina. Takový by podle mě byl hezký Den dětí.