VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Plovárny zůstanou o víkendu zavřené

KUTNOHORSKO - Přestože měla kutnohorská plovárna otevřít již v sobotu, místní si na návštěvu moderního vodního areálu počkají. „Vzorky vody jsme nechali odebrat v úterý a dnes ráno mi volali z laboratoře, že to ještě není v pořádku,“ uvedl včera vedoucí areálu plaveckého bazénu Zdeněk Hadrovský.

26.5.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Jitka Pokorná

„V pondělí musíme vzít další vzorky, takže se otevření posouvá,“ dodal Hadrovský s tím, že rozbory vody trvají zhruba tři dny. „Pokud budou výsledky v pořádku, okamžitě otvíráme,“ zdůraznil.

S dekou a plavkami neuspějete o víkendu ani na koupalištích v Čáslavi a ve Vrdech. Jedinou možností ke koupání zůstávají nádrže a přírodní koupaliště. „Koupaliště u nás už hasiči vyčistili,“ zmínil tajemník uhlířskojanovické radnice Václav Marhan. Tam je jen neoficiální koupaliště, které však v parném počasí pokrývají řasy.

Lidé si připlatí desetikorunu

V letošním, třetím roce provozu, si užijí návštěvníci Kutnohorské plovárny atrakcí zdarma. Oproti loňsku si však připlatí na vstupném. „Bude o desetikorunu dražší,“ potvrdil vedoucí areálu Zdeněk Hadrovský. Vloni stálo celodenní vstupné šedesát korun. Návštěvníci procházejí bránou s turnikety, kde jim je z čipové karty odečtena příslušná částka.

V provozu budou opět kromě bazénu i veškeré atrakce, tedy masážní nádrž, tobogán, dětská skluzavka či brouzdaliště a vodní hřib. „Bude otevřená restaurace Laguna, která teď nebyla v provozu,“ sdělil Zdeněk Hadrovský.

Otevírací dobu stanovili na sobotu a neděli od 10 hodin asi do 19 hodin a ve všední dny od 13 hodin. „V případě špatného počasí se to zkrátí,“ dodal Hadrovský.

Vodranty otevřou za tři týdny

Po předčasném uzavření čáslavských lázní kvůli nálezu bakterie začali intenzivně připravovat na provoz venkovní areál ve Vodrantech. Ten zatím zeje prázdnotou. „Chystáme otevřít patnáctého června,“ uvedl vedoucí areálu Patrik Vostrovský. Ceny i pro letošní rok se měnit nebudou a vstupné zůstane stejné jako vloni.

Vrdy koupaliště letos opravují

V době veder budou muset obyvatelé Vrdů a okolních obcí za vodními radovánkami vyrazit do sousední Čáslavi, nebo do Třemošnice. Venkovní koupaliště ve Vrdech bude totiž zavřené. A důvod? Rekonstrukce venkovního bazénu. „Předpokládáme, že s rekonstrukcí se začne v srpnu,“ předeslal starosta Vrdů Antonín Šindelář. Bazén opatří novou technologií, která lépe zvládne větší množství vody. To si vyžádá investici řádově kolem 11 až 12 milionů korun.

Příští rok by se měl bazén pro veřejnost již otevřít s tím, že následující rok by se v úpravách pokračovalo další etapou.
Od veder zachrání lidi jen příroda

Zájemcům o trochu svlažení v parném dni tedy v těchto dnech zbydou už jen přírodní lokality. V Uhlířských Janovicích je sice vodní plocha, ale kvůli řasám není zrovna v této chvíli vhodná ke koupání. Vykoupat se však můžete v dalších místech u Velkého rybníka, na Katlově, na Zbýšovském rybníce, či na „písníku“ u Chotusic.

26.5.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

KRÁTCE: Do zahrad si přijdou zacvičit jógu i úplní začátečníci

Křišťálová Lupa 2017

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Zruč přišla o osm hráčů. Musela zrušit B-tým

Zruč nad Sázavou – Jiskra Zruč nad Sázavou odhlásila svůj B-tým ze IV. třídy, skupiny B. Co bylo hlavním důvodem?

Vysněné dětské postele

Dětský pokoj potřebuje pořádnou postel. Ale obyčejné postele jsou plné nesplněných dětských snů. Zkuste splnit nějaké ty sny i vysněnou postelí.

Čáslavská letecká základna znovu ožila, letouny se vrátily z Pardubic

Čáslav /FOTOGALERIE/ - Výluka leteckého provozu na 21. základně taktického letectva Čáslav skončila. Více než dvě desítky letecké techniky se přesunuly ze záložního letiště v Pardubicích na mateřskou základnu v Čáslavi. Přelet posledního letounu JAS-39 Gripen je plánován na čtvrtek 24. srpna 2017 v dopoledních hodinách.

Škola vaření: co s patizonem, zeleninou ve tvaru létajícího talíře?

Kutnohorsko - Je to dýně a chutná trochu jako cuketa. Řeč je o patizonu, oblíbené letní zelenině zvláštního tvaru, která právě dozrává.  Pojďme si tedy představit několik receptů na její zpracování v kuchyni vyzkoušeli jste už třeba patizonový nákyp?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení