VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Herec Pavel Nový se vrací do života v Kladrubech

Kladruby/ Pavel Nový se při pobytu na Kypru nakazil nemocí známou jako západonilská horečka, jež se podobá svými následky encefalitidě. Po jejím vyléčení se herec vydává na novou cestu životem. Už nepospíchá.

9.1.2008
SDÍLEJ:

Herec Pavel Nový, pacient RÚ Kladruby a jeden z plavcůFoto: Deník/Zdeněk Kellner

„Tady v Kladrubech je spousta lidí, kteří pospíchali,“ směje se optimista Nový a připomíná svůj osud. Neodrazuje při tom od cestování do exotických krajů, přesto upozorňuje: „Lidem, kterým tam žijí tato nemoc neublíží, ale nám zhýčkaným civilizací ano.“

V Rehabilitačním ústavu Kladruby hodlá pobýt Nový, který se „chlubí“ tím, že už se postaví na vlastní nohy a že mu do zdolání prvního kilometru po prodělané nemoci schází jen několik desítek metrů, pouze do 12. dubna. Slibuje při tom: „Odejdu po svých.“

Pavel Nový po prožitku se západonilskou horečkou přetřídil své priority a bez smutku v hlase dodal: „Herecká kariéra má odklad, už nikam nepospíchám."

9.1.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

KRÁTCE: Do zahrad si přijdou zacvičit jógu i úplní začátečníci

Křišťálová Lupa 2017

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Zruč přišla o osm hráčů. Musela zrušit B-tým

Zruč nad Sázavou – Jiskra Zruč nad Sázavou odhlásila svůj B-tým ze IV. třídy, skupiny B. Co bylo hlavním důvodem?

Vysněné dětské postele

Dětský pokoj potřebuje pořádnou postel. Ale obyčejné postele jsou plné nesplněných dětských snů. Zkuste splnit nějaké ty sny i vysněnou postelí.

Čáslavská letecká základna znovu ožila, letouny se vrátily z Pardubic

Čáslav /FOTOGALERIE/ - Výluka leteckého provozu na 21. základně taktického letectva Čáslav skončila. Více než dvě desítky letecké techniky se přesunuly ze záložního letiště v Pardubicích na mateřskou základnu v Čáslavi. Přelet posledního letounu JAS-39 Gripen je plánován na čtvrtek 24. srpna 2017 v dopoledních hodinách.

Škola vaření: co s patizonem, zeleninou ve tvaru létajícího talíře?

Kutnohorsko - Je to dýně a chutná trochu jako cuketa. Řeč je o patizonu, oblíbené letní zelenině zvláštního tvaru, která právě dozrává.  Pojďme si tedy představit několik receptů na její zpracování v kuchyni vyzkoušeli jste už třeba patizonový nákyp?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení