Festival Creepy Teepee vypukne v červenci

Kutná Hora - Devátý ročník festivalu Creepy Teepee se v Kutné Hoře skuteční od pátku 7. července do neděle 9. července. Na každoroční přehlídku světové alternativní hudby se do města sjíždí stovky návštěvníků z celého světa, a nejinak tomu bude i letos. Třídenní akce se zúčastní přes třicet kapel a projektů z celého světa. Chybět nebudou ani zástupci domácí scény. Festival se poprvé konal v roce 2009 jako součást GASK Art Festu v rámci otevření středočeské galerie v Kutné Hoře.

Blíží se další ročník tradiční jízdy veteránů „Rataják“

Rataje nad Sázavou - Sedmý ročník jízdy veteránů do vrchu, takzvaný „Rataják“, se uskuteční v sobotu 1. července. Start závodníků bude v 11 hodin. Večer program doplní koncert kapely The Primitives Group v klubu Pivovárek.

Vodu do Benešovských domácností posílá benešovským potrubím společnost VHS.
Vodu budou Benešovu dál dodávat Francouzi

Město finančně podpoří setkání rodáků

Uhlířské Janovice - Finanční podporu akci s názvem Setkání rodáků a dřívějších obyvatel ve výši 10 tisíc korun schválila uhlířskojanovická městská rada. Setkání se uskuteční v Opatovicích II u příležitosti 600. výročí první písemné o této obci z roku 1417. Konat se bude která se bude v sobotu 9. září.

Kavárnička pro seniory bude květinová

Kutná Hora - „Květinová“ kavárnička pro seniory a zdravotně postižené se uskuteční ve středu 21. června od 14 hodin v prostorách hotelu Zlatá stoupa v Kutné Hoře. Tentokrát bude mít podtitul „ukončíme školní rok“. K poslechu a tanci zahraje Stanislav Jelínek.

Ilustrační foto.
V divadlech končí sezona, prázdniny využijí k opravám

Žáci uspořádají závěrečné vystoupení V Tylově divadle

Kutná Hora - Vystoupení žáků hudebního oboru základní umělecké školy v Kutné Hoře se uskuteční tradičně v Tylově divadle. Na programu je ve středu 21. června od 18 hodin.

Pochoutkový rok na cestách míří do Kolína

Kutnohorsko - Ve vysílání Českého rozhlasu Region můžete soutěžit se svými tradičními rodinnými recepty. Vítěz hlavní ceny soutěže Pochoutkový rok získá vybavení do kuchyně v hodnotě 100 tisíc korun. Pochoutkový rok se vydává na cesty a dnes zavítá do Kolína. Už dnes od 14 hodin můžete na Karlově náměstí zažít odpoledne plné zábavy, soutěží i dobrého jídla. Grilované maso dorazí z dílny populárního kuchaře a jednoho z porotců Pochoutkového roku Jaroslava Sapíka, žízeň uhasí retro pivovarský vůz s dostatkem točeného piva a limonád. A všechno navíc bude zadarmo. Nabitý program doplní hostesky s dárky a soutěžemi a Patrik Rozehnal s Janou Chládkovou v rolích moderátorů celého odpoledne. Hudební program obstarají Josef Zoch, Jana Chládková, Pavel Vítek a Marcel Zmožek. Živé vstupy z místa uslyšíte na frekvenci 100,5 FM.

Pamětihodnosti na Benešovsku - hrad Český Šternberk.
Benešovsko je rájem vodáků, rybářů i milovníků historie