Rohozecké slavnosti nabídnou i vyhlídkové lety

Rohozec – Slavnosti připravuje vedení obce Rohozce spolu s místními hasiči a Sokolem. Třetí sraz rodáků a přátel obce a oslava 130. výročí založení sboru dobrovolných hasičů se koná již zítra a pozítří od 9 hodin. Program slavností nabídne výstavy, zábavu s hudební skupinou 4G nebo vyhlídkové lety.

V galerii Kosmas vystaví fotografie Miroslav Peprný

Kutná Hora – Miroslav Peprný bude vystavovat své fotografie do konce července v galerii Kosmas na Komenského náměstí v Kutné Hoře. Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 8. června v 18 hodin. Zahajovací slovo pronese ředitel Galerie Felixe Jeneweina Aleš Rezler.

Dětský den zavedl malé návštěvníky do pravěku
OBRAZEM: Dětský den zavedl malé návštěvníky do pravěku

Pradědečkův traktor v Čáslavi

Čáslav – Přehlídka zemědělské techniky Pradědečkův traktor se o víkendu, vždy od 8 do 17 hodin, koná v Národním zemědělském muzeu v Čáslavi. Lidé uvidí i modelovou parní lanovou orbu.

Na náměstí bude koncert

Kutná Hora – Koncert zahraničních dechových orchestrů se uskuteční v rámci 54. ročníku Kmochova Kolína i na Palackého náměstí v Kutné Hoře. V sobotu 10. června zahraje od 9.30 hodin německý orchestr Blasorchester der Lessingstadt, od 10.20 hodin vystoupí rakouský orchestr Musikgesellschaft Hatlerdorf.

Zítra začne hudební festival

Kutná Hora – Mezinárodní hudební festival začne už zítra a to zahajovacím koncertem v kapli Božího Těla. V pořadí desátý ročník festivalu, jehož uměleckým ředitelem je violoncellista Jiří Bárta, potrvá až do neděle 11. června a posluchači si jej budou moci vychutnat v chrámu sv. Barbory, v Galerii Středočeského kraje, ale také v kostele sv. Petra a Pavla v Čáslavi.

Listování přiblíží knihy amerického spisovatele

Čáslav – Listování se bude konat v čáslavské restauraci Café LaDus v pondělí 5. června od 18 hodin. Na programu bude dílo amerického spisovatele C. D. Payna. Diváci se mohou těšit ve scénickém provedení na knihy Mládí v hajzlu, Neviditelný, Nestydaté plavky nebo na jeho poslední knihu Zázrak v plechovce.

Ilustrační foto.
Diskriminace, tak vnímají zákaz kouření majitelé barů