Jako první téma byla zvolena Zábavná historie módy. Posluchači se například dozví, proč se trendy v oblékání neustále mění a proč se vrací.

Kostel podpoří Svatováclavský koncert

Grunta - Kostel Nanebevzetí Panny Marie na Gruntě ožije Svatováclavským koncertem. Stane se tak v sobotu 22. září v 18 hodin. Na koncertě vystoupí posluchači pražské konzervatoře a AMU. Za varhany a spinet se posadí Viktor Darebný, na flétnu zahraje Barbora Šubrová a svým tenorovým hlasem je doprovodí Jan Maria Hájek. Posluchači se mohou těšit na díla klasiků. Vstupné na koncert je dobrovolné a vybrané finance budou použity na podporu kostela.

Vystoupení rozezní ratajský svatostánek

Rataje nad Sázavou - Kostel svatého Matouše v Ratajích nad Sázavou v neděli 23. září pohostí koncert konaný při příležitosti poutní slavnosti svatého Matouše. Zazpívá Anita Jirovská, již na příčnou flétnu doprovodí Jiří Maršálek, na housle Ria Maršálková i varhaník Martin Vošvrda. Koncert začne v 15 hodin.

Lidé se sejdou na nedělní mši

Opatovice I - Posvícenská mše svatá se koná v neděli 23. září v obci Opatovice I. Zájemci se sejdou v místní kapličce u rybníka, kde mše začne v 11.10 hodin.