Výstava fotoklubu v Čáslavi je k vidění do neděle

Čáslav - Lidé mohou do této neděle 20. srpna navštívit výstavu prací členů čáslavského fotoklubu. Fotografie jsou k vidění ve výstavní síni Městského muzea a knihovny. Další práce čáslavských amatérských fotografů jsou také k vidění v prostorách Dusíkova divadla.

Bleší trh se uskuteční v centru Kutné Hory

Kutná Hora - Bleší trh se koná v parku U Tří pávů se tuto sobotu 19. srpna. Akce je plně otevřená, tudíž návštěvníci mohou přijít jak nakupovat, tak i prodávat. V minulých letech, kdy se „blešák“ konal, se zde mnoha lidem podařilo pořídit malé dárky i poslat nepotřebné věci dál. Park se otevře zájemcům v 10 hodin.

V Černínách si zítra zazpívají na karnevalové zábavě

Černíny - Zábavné karnevalové odpoledne pro děti se uskuteční 19. srpna od 16 hodin na hřišti pod hrází rybníka Vidlák v obci Černíny. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program plný písniček, her a soutěží o ceny. Odpoledním programem provede přítomné dětský bavič Křejčík Honza.

Na Tyjátrfestu vystoupilo hudební duo Flaškinet i zpěvák Pavel Callta.
Na Tyjátrfestu vystoupilo hudební duo Flaškinet i zpěvák Pavel Callta

Indiánsko-westernové léto již zítra na Kaňku

Kutná Hora - Indiánsko-westernové léto na Kaňku se uskuteční v sobotu 19. srpna od 13 hodin na louce nad hřištěm. Program, který je přizpůsobený zejména dětem, nabídne například jízdu na koni, indiánské hry, lukostřelbu nebo rýžování zlata. Atmosféře divokého západu přispěje živá country hudba a aktéři v dobových kostýmech. Pořadatelé nabádají také návštěvníky, aby dorazili stylově upravení a užili si tak westernový den naplno.

Historické loutkové divadlo nakonec nepřijede

Zruč nad Sázavou - Kašpárkovo loutkové divadlo, které mělo přijet do Zruče nad Sázavou, ruší svá vystoupení. Soubor, jenž se pyšní historickými loutkami v původních podobách, zde měl stát od 18. srpna po dobu čtyř dnů.

Prezentace revitalizace Vlašského dvora v Rytířském sále.
Obnovu Vlašského dvora provází zpřísněný režim