"Pozvání navštívit čáslavskou nemocnici jsem velmi rád přijal, rád jezdím do terénu, zejména do malých nemocnic. Byl jsem velmi mile překvapen, jak má nemocnice dobré zázemí a pozitivní personál," řekl po návštěvě Adam Vojtěch.

Akreditovaná pracoviště, jakým se chce stát i čáslavská nemocnice, mohou po splnění určitých podmínek udělovat atestace lékařům v jednotlivých oborech. Ministerstvo zdravotnictví však v letošním roce podmínky pro akreditovaná zařízení zpřísnilo a čáslavská nemocnice díky tomu některé z nich nesplňuje.

Z besedy s cestovatelem Markem Slobodníkem v rámci cyklu Křeslo pro hosta ve Zruči nad Sázavou.
Hostem besedy byl slovenský cestovatel Marek Slobodník

Ministr Vojtěch Adam zdůraznil, že ministerstvo zdravotnictví se v právě probíhajícím akreditačním procesu bude snažit zohlednit dobré fungování čáslavské nemocnice, která jako čtyřoborová patří mezi nemocnice malého typu.

„Ministerstvo zdravotnictví ale není jediným subjektem, které o akreditovaných pracovištích rozhoduje, do procesu vstupuje také akreditační komise, odborníci, Česká lékařská komora a další,“ vysvětlil ministr Adam s tím, že má zájem na tom, aby Městská nemocnice Čáslav mohla dál do budoucna bez problémů fungovat.

Jeho lidský přístup ocenil starosta města Vlastislav Málek (Čáslav pro všechny). Termín, dokdy má ministerstvo zdravotnictví rozhodnout o tom, zda-li se nemocnice v Čáslavi stane akreditovaným zařízením, stanoven není.

Historické slavnosti budou plné zbroje, bitev a šermířského umění.
Historické slavnosti budou plné zbroje, bitev a šermířského umění