Výjimkou není ani sportovní hala Klimeška v Kutné Hoře, jejíž první etapa byla zkolaudována na konci loňského roku. Co nevidět se v areálu začne znovu pracovat. Druhé etapě výstavby sportovní haly však bude předcházet demolice stávajících objektů. „Demoliční práce odstraní betonovou plochu pod vznikající budovou a původní montážní jámy pro opravy autobusů, které jsou dnes zasypané," uvedl šéf Odboru investic Městského úřadu Kutná Hora Jiří Janál.

Zdemolovány budou i další objekty v areálu v bývalého ČSAD, kromě těch, které bude využívat stavební firma jako zařízení staveniště.

Čtěte také: Parkování. Bolavé místo Kutné Hory

V současné době probíhá výběrové řízení na dodavatele druhé etapy výstavby, který by měl být vybrán v dubnu. Tato etapa by měla zahrnovat dobudování tribuny v hale z první etapy a zhotovení definitivní podlahy v hale. Pod tribunou vzniknou prostory na nářadí. „Vybudujeme sociální zázemí v novém objektu, který bude přiléhat k hale z první etapy směrem k silnici. Zde bude osm šaten se sociálkami pro sportovce, dva kurty na sqwash, posilovna a masérna," doplnil Janál ke konkrétním plánům s tím, v prvním patře bude ubytování pro 36 sportovců, snídaňovna a dvě kanceláře. Rovněž bude vybudován bufet a vstupní hala pro diváky. Částečně bude upravena vzduchotechnika a propojena s novým objektem.

Předpokládané náklady na druhou etapu prací jsou kolem 60 milionů korun. Radnice podala žádost o dotaci na Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy, výsledek ale zatím není znám.

Na první etapu výstavby sportovní haly Klimeška Město Kutná Hora získalo dotaci 15 milionů korun z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a 12 milionů korun z fondů Středočeského kraje.

Čtěte také: O testy na arsen žádá 140 občanů Malína