Tu obstaral třeba místní písničkář Pekař s kapelou, brněnští We On The Moon, lokální Vesper, balkánská disco úderka Circus Brothers a hlavní hvězdy večera, Horkýže Slíže, které dostaly přítomné publikum doslova do varu.

Den otevřených dveří přilákal na čáslavskou vojenskou základnu desetitisíce návštěvníků
Den otevřených dveří přilákal na čáslavskou vojenskou základnu desetitisíce návštěvníků

V rámci pivních soutěží byl na pódiu také stanoven rekord Slavností v pití piva z tupláku na čas – 6,99 vteřin. Což pokládá slušný základ pro vyzyvatele v dalších ročnících. „Jsme rádi, že si cestu do pivovaru našel takový počet lidí, kterým navíc očividně chutnalo nové kutnohorské pivo. Těšíme se na další setkání třeba na nejedné letní akci, kde pivo Kutná Hora nebude chybět,“ řekl brand manager pivovaru, Petr Podlešák.

V nabídce byla piva všech tří stupňovitostí, nejen v klasické filtrované variantě, ale také jako nefiltrované nebo nepasterované. Podle výtočí u návštěvníků jednoznačně vedla Stříbrná 11, což jen dokazuje, že její receptura, inspirovaná původním pivem vařeným v Lorci, má u Kutnohořanů úspěch. „Byl jsem odchovaný na klasickém Dáčovi. Z toho, jak bude nové pivo Kutná Hora chutnat, jsem měl trochu obavy. Ale Stříbrná 11 předčila mé očekávání, je skvělá a navíc i za příjemnou cenu,“ uvedl jeden z milovníků piva Josef Svoboda.

Silní chlapi ukázali své možnosti na Strongmanovi
Silní chlapi ukázali své možnosti na Strongmanovi