To potvrdil i starosta Kutné Hory Martin Starý. „Doufáme, že dopis s jasným stanoviskem přijde do konce roku," řekl starosta.

Pokud by dotace vyšla, obnova Vlašského dvora by se týkala nových rozvodů vody, elektřiny a kanalizace v budově. „V rámci revitalizace by měl být v budově zřízen výtah, aby byla budova bezbariérová," doplnil místostarosta Kutné Hory Josef Viktora. Když přijde nyní do Vlašského dvora nějaký z handicapovaných občanů, ohlásí se na podatelně a příslušný úředník za ním přijde dolů. „Poté by se handicapovaní dostali na všechny důležité odbory," řekl Josef Viktora. V případě kladného výsledku žádosti o dotaci by měla dostat novou podobu i podatelna. Součástí projektu by bylo oživení Vlašského dvora i coby cíle pro turisty. V plánu je tak vytvoření nové prohlídkové expozice, která by mimo jiné přiblížila život ve Vlašském dvoře a jeho důležitost v době jeho největší slávy, kdy byl královskou mincovnou. Velký projekt by pomohl dokončit i obnovu části pozemku v okolí parku. Jednalo by se o zahrady pod sousedním Arciděkanstvím v Kutné Hoře a pod Hrádkem.

Pokud dotace vyjde, pokryje podle vedení kutnohorské radnice více než 90 z celkových 119 milionů korun. Tato částka je však pouhým odhadem. Jaké budou náklady projektu přesně, ukáže až částka vysoutěžená při výběrovém řízení na dodavatele stavby.