Návštěvníkům byla představena výstava „Socha" Daniely Vinopalové a Moniky Immrové, která představuje setkání sochařek dvou uměleckých generací. Je úvahou o pojmu sochy v současném umění. Obě sochařky přitom vystupují ve své generaci jako výrazné a zároveň solitérní osobnosti.

Kurátorka Veronika Marešová otevřela výstavu „Keře, obzor, oblaka", která přibližuje vybrané soubory kontemplativních obrazů a kreseb kutnohorského rodáka Jaroslava J. Alta. Všestranná osobnost malíře, grafika, restaurátora a pedagoga v esteticky vyzrálém provedení předkládá své umělecko-filosofické nazírání na provázanost lidské existence s krajinou, která jej prostupuje, ovlivňuje a formuje zároveň.

Byly zahájeny také dvě výstavy z cyklu „XXL pohledů na současné slovenské výtvarné umění", který představuje nejvýznamnější slovenské výtvarné umělce skrze slovenské, české a zahraniční teoretiky, kritiky a historiky výtvarného umění, kteří se věnují jejich tvorbě. V prostorách severního křídla Jezuitské koleje je tak možné zhlédnout výstavy „Alex Mlynárčik pohledem Pierra Restanyho" a „Marek Kvetan pohledem Aleny Vrbanové".