Za organizační podpory městské policie si tak schody postupně vyběhla celá škola. Ti nejlepší dostali odměnu v podobě čokolády a diplomu. Všichni běžci také dostali ovocné pitíčko a balonek, se kterým se pak všichni společně vyfotili. Jedním z nejlépe zaběhnutých časů v běhu po Žižkovských schodech byl čas 19,1 sekund, který se podařil žákovi deváté třídy Martinu Šedivému. „Jako sport dělám judo, běh spíše na dálkové tratě. Zaběhnutý čas je pro mě motivace, abych byl ještě lepší," prozradil Martin s tím, že trénování juda se věnuje sedmkrát týdně.

Včera se žáci ŽŠ Čáslav náměstí pokusili ještě obejmout svoji školu. „Pokusíme se obejmout naši školu, protože ji máme rádi, uvedl ředitel. Stejně ji objímali žáci už ke 190. výročí založení. Tehdy jich bylo sto devadesát a podařilo se jim to. Letos se svoji školu pokusili obejmout i s budovou školní jídelny v počtu sto devadesát pět a úspěch se znovu dostavil. „Další objímání plánujeme za pět let, tady k dvou stému výročí založení školy," doplnil ředitel.

Na závody budou navazovat další. První z nich je projektový den 9. listopadu. „V tento den budeme například vystavovat fotografie našich bývalých žáků. Podtitulem tohoto dne je škola včera, dnes a zítra," prozradil ředitel k projektovému dni. Další listopadová akce pak bude 11. listopadu kdy proběhne Den otevřených dveří a den poté, tedy 12. listopadu, se žáci pokusí před školou vytvořit číslo 195 ze svíček, které budou umístěny ve skleněných svícnech vlastní výroby. Listopadové akce zakončí 26. listopadu ukázka pro budoucí prvňáčky. Rodiče mohou přijít i se svými dětmi a vidět naživo, jak probíhají hodiny ve škole.