Ceny příměstských táborů na Kutnohorsku se liší. Cena jednodenního se pohybuje od 370 do 500 korun, týdenní pak od 750 korun do dvou tisíc.

Rodinné centrum Špalíček v Kutné Hoře pořádá příměstské tábory již několik let a i letos má připraveno hned několik turnusů. Ten první se uskuteční od 10. do 15. července, další pak ve dnech 24. až 28. července. V srpnu pak nabídne dva turnusy pobočka centra v Kolíně. Táborníci se letos mohou těšit na téma Cesta kolem světa. „Tématicky navštívíme různé země v různých státech,“ uvedla vedoucí centra Kateřina Špalková. Tábor je určen pro děti od 5 do 12 let. Rodiče zde mohou své děti nechat od 8 do 16 hodin. Každý malý cestovatel dostane pas a denně navštíví jeden světadíl, za to pak dostane do svého pasu razítko.

Ilustrační foto.
Zvířata vedro těžko snáší! Potřebují vodu, stín a klid

POPRVÉ NA PLOVÁRNĚ

TJ Sparta Kutná Hora letos poprvé pořádá pro děti od 6 do 14 let letní sportovní příměstské tábory na kutnohorské plovárně. Ty se budou konat od 10. do 14. července a poté od 21. do 25. srpna. „Program povedou zkušení učitelé a na účastníky čeká léto plné sportu a zábavy,“ řekl Zdeněk Hadrovský z TJ Sparta Kutná Hora. O nabídce Sparty přemýšlí i Zdeňka Havlíčková, matka sedmiletého Jakuba. „Syn má rád vodu, proto tento příměstský tábor rádi vyzkoušíme, alespoň na pár dnů,“ uvedla.

DĚTI A KONĚ

Na příměstské tábory mohou děti vyrazit i ke koním. Tábory pořádá Jízdárna Karlov, a to jak v červenci, tak v srpnu. Se svými tábory pak opět přijde i sdružení Dítě a kůň v Miskovicích. „V letošním roce nabízíme pro děti od 5 let hned sedm turnusů příměstských táborů,“ uvedla Ivana Hudcová, ředitelka Dítě a kůň. Náplní táborů je především kvalitní jezdecká výuka, péče o koně a další zvířata, která na statku žijí. Na děti ale čekají i táboráky, výtvarné aktivity a mnoho dalšího.

Nový zvon určený pro kostel svatého Jakuba v Kutné Hoře odlili v nizozemském Astenu ve středu 10. května.
Sbírka Zvon pro Jakuba brzy dosáhne hranice tří miliónů korun!

TÁBOR VE ŠKOLCE

Kutnohorská Školka v zahradě pořádá pro děti ve věku od 4 do 8 let také o letních prázdninách od pondělí do pátku příměstské tábory. Ty se budou konat vždy od 8 do 16.30 hodin a povedou ho vždy dva lektoři a jeden asistent. Zázemím bude pro děti jurta se zahradou a většinu času budou trávit na přilehlé louce a v lese.

Kaňkovské Sedlo pak nabídne od 24. července až do 18. srpna tábor s tématem kutnohorští havíři. „Pokud půjde vše podle plánů, tak děti navštíví i v Kutné Hoře středověký důl,“ uvedla Petra Vášová.

Děti od 3 do 8 let mohou rodiče přihlásit i na příměstský tábor v údolí Vrchlice. „Místo je stále stejné, budeme v malebném údolí říčky Vrchlice,“ uvedla Dana Vepřková. Letošním tématem budou kutnohorské pověsti. Radovat se mohou i děti ze Zruče nad Sázavou. Zde příměstský tábor uspořádají ve Spolkovém domě, a to hned ve dvou turnusech.

Policie. Ilustrační foto.
U Hlízova došlo k dopravní nehodě. Motorkář je těžce zraněný