Od roku 2004 je šťastně vdaná a má dvě dcery. Je milovníkem starých časů první republiky a skanzenů. Na druhou stranu si bez technických vymožeností nedokáže svůj život představit. Nominaci do Řádu srdce si vysloužila díky své aktivnosti. V obci Krchleby žije od malička. Z dětství si pamatuje, jak se zde konalo stavění máje, bohužel postupně tradice zanikla. S tím se ale rodačka nechtěla smířit. Po dlouhém přesvědčování okolí a s finanční spoluúčastí obecního úřadu se jí podařilo tradici obnovit. Od té doby uplynulo už sedm let a máje se v obci staví pořád.

Se snahou Jaroslavy Bruthansové v Krchlebech se ale pojí i další obecní akce, od jarního pálení čarodějnic, přes dvoutýdenní Pohádkové léto pro děti, drakiádu a mnoho dalších. Postupně se do akcí zapojili i další lidé, kteří Jaroslavě Bruthansové pomáhají. Od loňského roku také s jejím nasazením funguje taneční kroužek místních žen Kočky z Krchleb. Již v loňském roce dámy jezdily na nejrůznější předtančení okolních plesů a slavily úspěchy.

Od letošního září pracuje Jaroslava Bruthansová jako referentka na úřadě v Krchlebech. Svých aktivit se nevzdala. Jak sama říká, bez party lidí, kteří ji neustále pomáhají, by tolik aktivit nezvládla.

Pravidla hlasování a webovou anketu naleznete ZDE.