K převzetí ocenění se sešlo kompletní „osazenstvo" hotelu Svatý Hubert, které se stará o návštěvníky a hosty, patří mu tedy největší podíl na jejich spokojenosti. „Děkujeme všem za jejich hlasy, které nám pomohly vyhrát, a za to, že nás mají rádi," vzkázala provozní hotelu Jaroslava Mazaná.

Restaurace, která je známá svojí „loveckou" atmosférou i skvěle připravovanou zvěřinou, však nechce ustat ve svém vývoji a již na letošní podzim připravuje drobné změny, které by měly zákazníkům přinést další gastronomické zážitky. Kuchaři si již nevystačí pouze s tím, že vaří z naprosto čerstvých a lokálních produktů, což se zde stalo již samozřejmostí, ale dali si mnohem vyšší cíle.
Kvalitní zvěřina je prostě základ
„Od prvního listopadu máme nový jídelní lístek a v něm bychom se chtěli soustředit na moderní gastronomii, což znamená žádné hranolky či krokety, a když už, tak podomácku vyrobené a připravené z kvalitních surovin. Tedy hlavně knedlíky bramborové a houskové, hodně brambor. Například šťouchaných a tak dále," vysvětluje šéfkuchař Karel Sechovec.
K tomuto trendu patří i nové akvárium stojící v hotelu, kde si lidé budou moci prohlédnout pstruhy a candáty. „Zákazník si ukáže, kterou z ryb by si přál, a my mu ji uděláme. Bude mít tak naprostou jistotu, že maso je opravdu čerstvé," vysvětluje kuchař Roman Pachl.
K tomuto sortimentu samozřejmě patří již tradiční zvěřina, kterou zde dokáží připravovat s náležitou péčí a kvalitou. „Já dělám rád všechna naše jídla, protože jsou nejlepší. Ale doporučil bych daňčí hřbet," říká po krátkém zamyšlení Karel Sechovec.
I ve mlýně je krásně
Kousek za Zbraslavicemi se nalézá nově zrekonstruovaný mlýn na Pančavě, který také patří pod hotel Svatý Hubert a je tam připraveno pět luxusních pokojů apartmánového typu a výčep s občerstvením. Přestože je otevřen „pro veřejnost" pouze v době letní sezony, je možné si ho pronajmout k firemnímu večírku, rodinné oslavě či svatbě kdykoliv v rámci celého roku s tím, že personál hotelu Svatý Hubert se postará o nápoje, jídlo a vše potřebné podle přání zákazníka.
Mlýn není rekonstruovaný „pouze na oko", ale díky péči, kterou mu majitelé věnují (mlýnské kolo je například kvalitní ruční práce), by měl být i plně funkční a připravený zájemcům k prohlédnutí. Je tak i malým skanzenem staré práce mlynářské.
Další raritou je nedaleká obora, ve které jsou chováni daňci a trofejní jeleni. Samotné pozorování majestátních zvířat poskytuje klid a pohodu. Stejně jako celé prostředí na Pančavě, které je tak trochu zapomenuté, a to včetně operátorů. Další z mnoha zdejších činností, vyjma mnoha kilometrů procházek po nádherném okolí a návštěv významných míst například v Kutné Hoře, je zde možné i v klidu rybařit a svůj úlovek si posléze nechat připravit na grilu.
Hotel Svatý Hubert tak není jenom místem, kam se dá zajít na vynikající oběd, ale i ideálním prostředím k odpočinku, který nabízí úchvatné vnitřní i venkovní prostory k pořádání různých akcí, oslav narozenin či svateb. Však i v případě, že místo z nějakého důvodu nevyhovuje, místní kuchaři jídlo rádi připraví a nechají dopravit kamkoliv si bude zákazník přát. Vše záleží pouze na zákaznících a domluvě, o vše ostatní se s láskou a kvalitou postarají zaměstnanci hotelu Svatý Hubert.

Hospůdka roku 2012 má vítěze dva!

V soutěži Hospůdka roku čtenářů Kutnohorského deníku vyhrály v roce 2012 dvě hospůdky. Lidé mohli v této soutěži hlasovat pomocí hlasovacích kuponů z novin i na internetových stránkách Deníku. Redakce vyhodnotila všechny hlasy obdržené prostřednictvím internetu a tištěných kuponů. Po sečtení všech hlasů bylo určeno konečné pořadí v každé sekci a právě průměr pořadí (nikoli hlasů) z obou sekcí určil konečné vítěze.
Letos se stalo to, že na internetu zvítězil hotel Svatý Hubert a na druhém místě se umístila restaurace U France Josefa. Po sečtení zaslaných hlasovacích kuponů jsme zjistili, že pořadí v této sekci je opačné, tedy restaurace U France Josefa vyhrála a na druhém místě se umístil hotel Svatý Hubert. Podle pravidel, kde nezáleží na počtu hlasů, ale na pořadí v hlasování, je tedy jasné, že musí být oceněny obě restaurace.

A perlička nakonec: po konečném sčítání měly obě restaurace stejný počet hlasů, vítězové jsou proto jednoznační.