Zvednuté by měly zůstat po celou dobu výstavby kruhové křižovatky, tedy do konce července. Nová křižovatka vzniká v souvislosti s výstavbou retail parku v Ortenově ulici, který by měl být dokončen na podzim.

Kruhový objezd byl jednou z podmínek výstavby, jeho budování si ale vyžádá dopravní omezení. „Pracovat se bude postupně ve třech etapách, jednotlivé úseky při budování křižovatky ale budou vždycky alespoň částečně průjezdné. Někde bude doprava řízena semafory," uvedl šéf Odboru dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu Kutná Hora Jaromír Ďoubal.

Peníze. Ilustrační foto.
Muž z Kutnohorska stál loni pojišťovnu 15,5 milionu korun

V tuto chvíli je doprava semafory kyvadlově řízena v Ortenově a Opletalově, řidiči se na nich zdrží zhruba minutu.Zároveň je částečně omezen provoz v Ortenově ulici ve směru od ulice 17. listopadu ke Kauflandu, kde je krátký úsek zjednosměrněn. Omezený je také vjezd a výjezd na parkoviště obchodního domu. Zákazníci, kteří sem míří, sem mohou vjet pouze jedním směrem, stejná je situace i u výjezdu.

Stavba retail centra v Ortenově ulici byla zahájena na jaře a dokončena by měla být v říjnu tohoto roku. Retail park, kvůli němuž nová kruhová křižovatka vzniká, má být postaven ve stejném stylu jako je retail park v Čáslavi. Jeho součástí by měl být velký obchod s obuví, oděvy i elektrem.

V Kutné Hoře je několik kruhových křižovatek, největší se nachází u obchodního domu Albert a na Karlově, jiné dvě jsou pak například u budovy úřadu práce. Další ale město budovat neplánuje. "Kruhový objezd byl součástí podmínek výstavby nového obchodního centra. Další město v dohledné době neplánuje," uvedl místostarosta Kutné Hory Josef Viktora. Podobně měl kruhový objezd vzniknout na křižovatce Masarykovy a Benešovy ulice. Zde byl zase jednou z podmínek výstavby obchodního domu Tesco. K její realizaci ale doposud nedošlo.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Kutná Hora se zapojila do soutěže Aktivní obec
Příslušníci Aktivních záloh AČR nacvičovali na přehradě Švihov na Želivce ochranu strategických objektů.
Vojenské cvičení: Armádní záložníci bojovali na hrázi přehrady o vodu pro Prahu