Nedělní sportovní program bude zahájen již v devět hodin ráno v kostele sv. Jakuba posvícenskou bohoslužbou. Benefiční Běh pro Zvon pak odstartuje ve 13.30 hodin v prostou u lípy před kostelem. Na tento čas mají organizátoři naplánovanou prezenci závodníků, kteří pak na dvě hlavní trasy a jednu dětskou vyběhnou přesně ve 14 hodin. Zájem lidí o start v závodu je už teď veliký. „V tuto chvíli máme přihlášeno již 162 závodníku. Další se pak přidají v neděli přímo na místě," uvedla jménem organizátorů Šárka Schwarzová. Benefiční závod poběží sportovci z řad veřejnosti, nebudou chybět ale ani známé osobnosti. Svou účast přislíbil například rychlostní kanoista Jaroslav Radoň.

První trasa benefičního závodu měří 3,5 kilometrů a podle slov organizátorů symbolizuje cílovou částku, kterou je potřeba ve sbírce dosáhnou. Druhá trasa je jednou tak dlouhá, tedy 7 kilometrů a představuje obvyklé životní situace, kdy je potřeba pro dosažení vytyčených cílů udělat mnohem více než se z počátku zdálo a je důležité zatnout zuby a hlavně se nevzdávat. Trasa dětského závodu měří jeden kilometr a je určena dětem do deseti let, které absolvují běh s doprovodem dospělé osoby.

V následujícím týdnu bude program Týdnu pro Zvon pokračovat. Ve středu 17. října se bude konat benefiční Koncert pro Zvon v prostorách kostela sv. Jakuba. Vystoupí na něm žáci Základní umělecké školy Kutná Hora. Na sobotu 
22. října je pak naplánován společný výlet do Plzně, kde jsou ve zdejší katedrále sv. Bartoloměje k vidění nově odlité zvony.