Radnice stejně jako loni podala žádost o dotaci na Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy. Tehdy se jí podařilo získat patnáctimilionovou podporu. Letos, jak se zdá, tak úspěšná nebude. Na webových stránkách ministerstva už byl zveřejněn seznam vybraných akcí, které budou zařazeny do financování v rámci vyhlášení státní podpory sportu pro rok 2017.

Na rozvoj a modernizaci sportovišť ministerstvo poskytne obcím a sportovním spolkům 438 milionů korun. Město Kutná Hora však na seznamu nefiguruje. „Zatím jsme neobdrželi žádné oficiální stanovisko. Pokud město dotaci skutečně nezíská, budeme se snažit získat ji v druhém kole, nic ještě není ztraceno“ uvedl místostarosta Kutné Hory Josef Viktora. Loni bylo druhé kolo příslušné výzvy vypsáno na podzim.

Čtěte: Začal jarní úklid, ke slovu přijdou košťata i stroje

Částečně by druhá etapa výstavby mohla být financována i z dalšího úvěru, který si město hodlá vzít. Počítá se s tím, že by měla zahrnovat dobudování tribuny, zhotovení definitivní podlahy v hale. Pod tribunou vzniknou prostory na nářadí.

„Vybudujeme sociální zázemí v novém objektu, který bude přiléhat k hale z první etapy směrem k silnici. Zde bude osm šaten se sociálkami pro sportovce, dva kurty na sqwash, posilovna a masérna," uvedl před časem vedoucí Investičního odboru Městského úřadu Kutná Hora Jiří Janál ke konkrétním plánům s tím, v prvním patře bude ubytování pro 36 sportovců, snídaňovna a dvě kanceláře. Rovněž bude vybudován bufet a vstupní hala pro diváky. Částečně bude upravena vzduchotechnika a propojena s novým objektem.

Mohlo by vás zajímat: Po stopách bojovníků či žab výletníky provedou naučné stezky