Do poklidného pražského Braníku přivedla Petra Holečka náhoda. Původně žil s rodinou v činžáku. Tuhle čtvrť si oblíbili, a když se objevil byt hned u fotbalového klubu ABC Braník, bez váhání ho koupili. „Nejsympatičtější je, že má okna do tří světových stran a ze všech se díváme do zeleně,“ říká.

Kuchyně je spojena s obývákem, té dominuje obrovský stůl, 500l akvárium s terčovci a 4 africké želvy
Jak bydlí Josef Maršálek z Peče celá země: funkční dům plný želv, morčat a tašek

Obývák Holečkovi otevřeli do jednoho vzdušného prostoru a zařízení vyladili do svých oblíbených tónů přírodních barev. „Pro mne jakožto milovníka běhání si lépe situovaný byt v Praze nedovedu představit. Je tu kolem všechno – rychlé roviny kolem řeky, prudké kopce Prokopáku a Chuchelského háje a spousta lesů,“ spokojeně vypočítává Petr Holeček. A bez čeho se neobejde?

* Sbírka dýmek. Sbíral jsem a kouřil dýmky, k angolskému stylu života se to úplně hodilo. Co jsem zpátky v Česku, nezakouřil jsem si snad už ani jednou. Mám z toho tedy takovou statickou sbírku na stěně.

* Tatra. Alespoň malý model mi připomíná modrou tatrovku T 148, se kterou jsem v Angole začínal.

* Fotky vzducholodě. Obzvlášť si považuju zarámované fotky vzducholodě Graf Zeppelin, která visí na stěně za sbírkou tatrovek, protože jde o originál stránky z alba mého dědy. Ty dvě fotky vyfotil on sám 25. srpna 1930 na zrcadlovku, když Graf Zeppelin letěl přes Prahu. Jsem vzducholoděmi fascinován, tenhle kousek fakt zbožňuju!

Při práci s Martou. (všem figurínám jsem vždy dával jména. Přišlo mi to legrační.
Jak bydlí Pavel Berky z MasterChef: vlastnoručně vyrobený nábytek a levandule

* Artefakty. Vzpomínky na Afriku v podobě artefaktů a také obrázku, který namalovala moje žena. Nepřekvapí, že je na něm tatrovka se 3D prvky.

* Obří akvárium. Součástí našeho obývacího pokoje je obří akvárium. Stěhovat pět set litrů bylo nezapomenutelné vzrůšo.

* Papričky. Vařím výjimečně, ale když se chci blýsknout, tak něco z picanhy, což je hovězí květová špička s přirozeným tukovým šálem. Na tomhle jídle, které je jedním z původně brazilských příspěvků do tamní kuchyně, jsme v Angole ujížděli. V angolské kuchyni se zase neobejdete bez papriček jindungo, na fotce jsou uprostřed.

Fotograf Dereck Hard během uplynulých let nafotil víc než stovku návštěv, všechny díly série Livin najdete na www.RedBull.cz.