Název boho či bohemian pochází z francouzského označení pro bohému. V 19. století se k bohémě řadili především básníci, malíři, sochaři a hudebníci, především individualisté a buřiči. Touha zbavit se diktátu zavedených pravidel se vrací v módě i zařizování interiérů.

Kuchyně je spojena s obývákem, té dominuje obrovský stůl, 500l akvárium s terčovci a 4 africké želvy
Jak bydlí Josef Maršálek z Peče celá země: funkční dům plný želv, morčat a tašek

Zapomeňte na jednoduché a dokonale sladěné interiéry plné doplňků v neutrálních barvách. Nové, na první pohled nesourodé kombinace pestrých vzorů a barev dají vašemu domovu úplně nový charakter. Dřevo, ratan, samet nebo kůže mu vdechnou přírodní atmosféru. Vsaďte na velké a pohodlné pohovky, které nemají žádné přísné tvary, ostré rohy a hrany. Skvělé jsou i taburety, které jsou na jedné straně praktickým kusem nábytku a na té druhé báječnou dekorací.

Pokud máte bílé stěny, zvolte sedací nábytek s hebkým, sametovým potahem, kožené prvky a hřejivé barvy, které s nimi budou krásně kontrastovat. S houpacími sítěmi, ratanovým či proutěným nábytkem bude prostor působit zároveň moderním i dekorativním dojmem.

Jaké barvy se hodí k nábytku v tomto stylu? Základem jsou teplé tóny a barvy jako černá, hnědá, béžová, olivová a khaki. Tyto odstíny pak lze snadno kombinovat s živými a zářivými barvami hořčicově žluté, červenohnědé či fialové. Vždy pracujte jen s maximálně třemi nebo čtyřmi různými barvami a nebojte se je vrstvit jeden vzor přes druhý. Na gauči by rozhodně neměl chybět pletený přehoz s třásněmi či provázky.

Charismatický tanečník Yemi A. D. žije společně se svým manželem a fenkou Summer v pražské Troji.
Jak bydlí tanečník Yemi: mix přírodních elementů a moderních technologií