Prvním pejskem je Caisy, čtyřletá fenka amerického pitbulteriéra. Dostala se do útulku poté, co se jejímu pánovi stala ošklivá autonehoda. Caisy je klasická představitelka své rasy. K lidem extrémně přívětivá, páníčka nekriticky obdivuje a  je velice aktivní. Fenka má dostatek sociálních návyků. Má ráda procházky. Nemá rada jiné feny, zvláště její váhové kategorie. Kočky v lásce také příliš nemá.

Ornitologové vyzývají lidi, aby jiřičky nechali hnízdit a vytvořili jim vhodné podmínky.
Bláto pomůže jiřičkám se stavbou hnízda. Lidé se mohou zapojit i do sčítání

Případný zájemce by měl mít zkušenosti s tímto typem psů a dobré materiální zázemí (Caisy může být na dobře oplocené zahradě, ale i v bytě). Dále by zájemce měl mít dostatek času na venčení. Pokud máte psa, velice doporučujeme několik společných venčení před adopcí.

Lady, fenka k adopci z kutnohorského útulku pro nalezené psy.Zdroj: archiv útulku

Lady je zhruba roční kříženka rotvajlera. Nejprve vypadala velice plaše, ale když se trochu rozkoukala, tak se projevila její temperamentní povaha. Je to živel, což také souvisí s jejím nízkým věkem. Trochu ji limitují potíže s kyčlemi. Jedná se patrně o vrozenou vadu, která ovšem kromě estetického handicap  nemá na její zdravotní stav větší vliv.

Rok 2020 je rokem orchidejí a právě květen je měsíc, kdy se jim daří nejvíce.
Květen je měsíc, kdy se daří orchidejím

Co se týká charakteru, tak bych její popis rozdělila na dvě strany. Co se lidí týče, tak z ní bude velice oddaná fenka.  Co se týká dětí, tak správným vedením z ní může být psí chůva. Druhá strana je její vztah ke zvířatům. Na ostatní pejsky je dosti ostrá a kočky přímo nesnáší. Obecně lze tvrdit, že se zvířaty má problém.

Zájemci mohou volat na telefonní číslo +420 606 908 540, nebo napsat na e-mailovou adresu: utulekkh@seznam.cz.

Romana Pallendalová