„Decibely hněvu je hudební akce, jejímž prostřednictvím chceme poukázat na fenomén, který odstartoval někdy na začátku devadesátých let. Tehdy se například thrashmetaloví Anthrax spojili s rappery z Public Enemy a nahráli spolu skladbu Bring The Noise. Propojování rapu a metalu je stále živé a má lidem pořád co nabídnout,“ říká organizátor festivalu Tomáš Weigl, mimo jiné také jeden ze zpěváků skupiny Monaste, která se snaží hranice mezi rapem a metalem, potažmo hardcorem stírat.

I ta si na Decibelech hněvu zahraje po boku fanouškům tuzemské klubové scény známých jmen jako Konfront, Exorcizphobia nebo již zmíněných Streetmachine a Sodomy Gomory.

„Může se zdát, že příznivci rapu a metalu tvoří dvě znepřátelené subkultury. My si ale myslíme, že tomu tak není. Přijďte na Decibely hněvu a přesvědčte se sami,“ vzkazuje Weigl.

Festival se koná v sobotu 10. července v areálu pro kulturní akce TJ Sparta v Lužné u Rakovníka. Brána se pro návštěvníky otevře ve 14 hodin. Akci začnou se svým vystoupením kladenští rockeři Wicked Dolls.

Cena vstupenky v předprodeji je 300 korun. Vstupenky lze zakoupit online v síti smsticket nebo osobně na vybraných místech. Více informací na facebookové události festivalu.

Plakát k akci.Plakát k akci.Zdroj: Festival Decibely hněvu

Autor: Jiří Štraub