Stejně tak návštěvníkům akce přiblíží řemesla, která se z našich pamětí pomalu vytrácejí. A tak nebude chybět drátenická manufaktura, historický kolotoč na navlékání korálků, krajkářka. Svá řemesla dále představí mistr kovář, tkadleny či provazník. Přadleny z blízkého i vzdáleného okolí si mohou přivést své kolovraty a zúčastnit se společné přástky, která se uskuteční od 14 hodin.

Po celý den budou mít návštěvníci akce možnost zakoupit si kvalitní výrobky přímo od výrobců na řemeslném trhu. V nabídce budou originální výrobky z vlny, šperky, kabelky, tkané výrobky, keramika, ručně šité oblečení, výrobky ze dřeva a kůže, kvalitní koření a bylinné sirupy a další krásné věci přímo od českých výrobců. Pro mlsné jazýčky budou k ochutnání poctivé bramborové placky pečené přímo na peci, staročeský trdelník či výborná čerstvě upražená káva.

Na zámku Kačina vystoupí Aneta Langerová
V krásném prostředí kačinského zámku vystoupí zlatá slavice Aneta Langerová

Atmosféru doplní tematické dílničky. Návštěvníci akce si budou moci vyzkoušet např. výrobu tiffany vitráží v rámci workshopu s neziskovou organizací Bona o.p.s. Každý takto vyrobený produkt je skutečně jedinečný, protože v sobě nese i příběh zaměstnanců a klientů - lidí se zkušeností s duševním onemocněním. Díky výrobkům pod značkou Jedna bedna může být náš svět zaručeně barevnější.

Během dne budou možné prohlídky skleníku a bylinkové zahrádky se zámeckým zahradníkem. Vydejte se za poznáním tradičních i méně tradičních řemesel. Vstup na akci je zdarma.

Lucie Bednárková