Krátce po úvodním hvizdu zahrávali domácí standardní situaci, ze které hlavou zakončoval jeden z domácích hráčů, jeho střela byla nadějná, ale případná branka by neplatila, hráč se nacházel v ofsajdu. V sedmé minutě zkoušel domácí útočník zakroutit střelu do brány, balon ale mířil nad bránu. Další šanci Kolína v podobě přímého kopu zneškodnil kutnohorský brankář Petr Malý, který o chvíli později vytáhl na roh hlavičku domácích. Domácí dále hrozili, tentokrát se dostali do úniku, po kterém domácí útočník zkoušel placírkou překonat Malého, ten ale předvedl dobrý zákrok a střelu chytil. Z rohového kopu měli Kolínští šanci v podobě hlavičky, míč ale nemířil do brány. Další pokus domácích zaznamenal Vácha, který ale přízemní střelu neumístil do brány. Kolín krátce před koncem poločasu zahrozil z protiútoku, který ale výborně pokryl Malý. Prvních pětačtyřicet minut tak i přes velký nápor domácích skončil nerozhodně 0:0.

Kolín začal druhý poločas tak, jak ukončil první, krátce po začátku druhé půle šla střela domácích do náruče Malého. Ve třiapadesáté minutě šli Kutnohorští do protiútoku, na centr ze strany si naskočil Semrád, který hlavou překonal brankáře Kubáta a poslal tak Kutnou Horu do vedení. Do velké šance se dostal kolínský Šindelář, který se pokusil přelobovat hostujícího brankáře, jeho pokus ale skončil těsně nad bránou hostů. Další akci domácích zastavil Malý, který vytáhl střelu k tyči na rohový kop. Z dalšího protiútoku se mohli prosadit Kutnohorští, Cimr ale z vápna mířil vedle tyče. V poslední minutě zahrávali domácí standardní situaci, kterou rozehráli po zemi, po několika odrazech se k míči dostal brankář Kubát, který překonal svého kutnohorského kolegu a vyrovnal tak na 1:1. Na pokutové kopy se lépe dařilo Kolínským, díky čemuž tak brali dva body.

„Je to pro nás zlatý bod, sice jsme v dvaadevadesáté minutě měli ještě tři body, ale pak stihli vyrovnat. První poločas jsme nezvládli, z mého pohledu to byl nejhorší poločas letošní sezony. Nedařilo se nám, všude jsme byli pozdě, z toho pohledu je bod dobrý. Jsme pokorní, vážíme si bodu, po první půli jsme mohli prohrávat klidně o tři branky, ale podržel nás Petr Malý v bráně. Do druhého poločasu jsme prostřídali, byli jsme nebezpeční, dostali jsme se do vedení po pěkné akci. Potom jsme víceméně bránili, ale dostali jsme se asi do tří brejků, které jsme bohužel špatně vyhodnotili a díky poslední akci, kdy jsme měli podržet balon u rohového praporku, jsme poslali soupeře dopředu. Pak se zahrávala standardní situace, kterou soupeř po signálu zakončil, to ještě Malý chytil, balon se ale odrazil ke Kubátovi, který vyrovnal na 1:1. Pak jsme nedali jednu penaltu a druhý bod zůstal v Kolíně. Musím hráče pochválit, bojovali, pracovali, a vezeme dobrý bod,“ zhodnotil utkání kutnohorský trenér Radek Kulhánek.

Kolín – Kutná Hora 2:1 na penalty (92. Kubát – 53. Semrád)

Kolín: Kubát – Štancl, Němeček, Veselý, L. Šindelář, Rosendorf, Vondráček, Ondrušík, Koděra, Škoda, Vácha. Trenér Petr Pavlík.

Kutná Hora: Malý – Saulich, Bílek, Exner, Franc – Nekvinda – Vlášek (46. Marek), Piskač (37. Semrád), J. Šindelář (87. Kolůvek) – Wolf – Hradílek (80. Cimr). Trenér Radek Kulhánek.

Kutnohorští fotbalisté podlehli prvnímu celku tabulky z Poříčan až v závěrečných minutách.
Kam o víkendu za sportem? Házenkáři odehrají první kolo Českého poháru
V září se uskuteční motoristický závod Enduro v Uhlířských Janovicích
Uhlířské Janovice přivítají závodníky Endura