„Měli jsme dobrý začátek, když v desáté minutě Vančura přihrál Ronovskému, který nás hlavou poslal do vedení. O pár minut později si Vančura mohl připsat druhou asistenci, když našel před prázdnou bránou Paru, ten ale míč v pádu netrefil. Další příležitost měl Strnad, který se ale neprosadil. Hosté byli aktivnější, byli více na míči, do ničeho nebezpečného jsme je ale nepouštěli, kromě jedné standardní situace, kterou i s pomocí brankové konstrukce vychytal Hartych,“ řekl trenér čáslavských fotbalistů Jakub Svoboda k prvnímu poločasu.

„Aktivita hostů pokračovala i ve druhém poločase, nakonec se jim to vyplatilo, nejdříve jsme ubránili rohový kop, ale z následujícího centru jsme už inkasovali. Během posledních dvaceti minut jsme se snažili získat vedení zpět na naši stranu, ale bylo tam hodně nepřesností, nějakou větší příležitost jsme si nevytvořili. Penalty jsme zvládli, když jsme proměnili všechny pokusy, a Hartych jednu vychytal, díky tomu bereme důležité dva body. Je škoda, že se zranil Ronovský, který je teď ve formě, snad to nebude nic vážného,“ uzavřel Svoboda své hodnocení.

Po šesti odehraných kolech se Čáslav nachází na osmém místě divizní tabulky. Čáslavské mužstvo nasbíralo devět bodů za tři výhry, z nichž jedna byla až po penaltovém rozstřelu, a jeden bod Čáslavi připadl po prohře na penalty. Stejný počet bodů mají také Horky nad Jizerou, Trutnov, a Dvůr Králové nad Labem.

Sedmé divizní kolo čeká čáslavské fotbalisty v neděli 22. září, svěřenci Jakuba Svobody vyrazí do Poříčan, kde se od 16:30 utkají s tamním mužstvem. Nadcházející soupeř Čáslavi se jako nováček soutěže nachází na čtrnáctém místě tabulky, Poříčanští získali šest bodů za dvě výhry.

Čáslav – Náchod 2:1 na penalty (10. Ronovský – 58. Hlava)

Čáslav: Hartych – Jelínek (75. Trekoval), Richard, Mráz, Hannich – Strnad (59. Petrů), Čuchal (65. Váňa), Mach, Para (81. Kurka) – Vančura, Ronovský (36. Král). Trenér Jakub Svoboda.

Náchod: Hladík – Moravec, Kabeláč, Podolník (46. Fenz), Rojšl (46. Vaněček), Hlava, D. Nejman (46. Simon), Malý, Petřík (46. Jahoda), Kadavý, Brich (90. J. Nejman). Trenér Ondřej Szabo.

V prvním kole okresního fotbalového přeboru porazily Nové Dvory doma Uhlířské Janovice B 2:0. Obě branky vsítil David Dastych.
Křesetice už nejsou stoprocentní. Uhlířské Janovice si vychutnaly Tupadly
Zápas I. B třídy mezi Hlízovem a Sázavou skončil jasnou výhrou Hlízovských
Z Mnichova Hradiště bere Hlízov tři body