„Sehráli jsme utkání s týmem, kde hrají zkušení hráči z druhé, třetí ligy,“ začal s hodnocením trenér kutnohorských fotbalistů Radek Kulhánek a pokračoval s absencemi: „Postrádali jsme Nekvindu, Piskače a Bílka, takže na stoperu musel nastoupit Ondřej Filipec, který normálně hraje na pozici krajního obránce.“

Kutná Hora nezačala vůbec špatně, už v jedenácté minutě vstřelil svůj první gól po příchodu do Kutné Hory Štěpán Kacafírek. „Prosadil se ze standardní situace, v tom je jeho velká síla,“ ocenil Kulhánek a pokračoval s hodnocením: „Domácí měli vyšší držení míče, projevovala se zkušenost jejich hráčů. My jsme zvládli tlak, který měli domácí zhruba do dvacáté minuty, a už jsem si myslel, že do konce poločasu udržíme jednobrankový náskok. Jenže domácí vyrovnali. Po nedorozumění v obraně se prosadil hráč Lhoty. Navíc nám ten samý hráč na konci prvního poločasu dal druhou branku. Myslím ale, že v době přihrávky stál střelec branky v alespoň dvoumetrovém ofsajdu.“

Do druhé poloviny vstoupili fotbalisté Kutné Hory lépe. „Snažili jsme se převzít tempo hry, tvořit hru a kombinovat. To se nám nějaký čas dařilo, ale další branku přidal opět soupeř. Domácí zahrávali standardní situaci z dobrých třiceti metrů, náš brankář to možná trochu podcenil a ze střely dostal gól. Brance samozřejmě dost pomohl špatný terén po silném dešti, rána nepředvídatelně skočila, to se stává,“ zhodnotil Kulhánek průběh druhého poločasu.

„Dnešní výsledek je trochu smolný. Je to škoda. Ukázalo se, že dokážeme konkurovat i silnějším týmům. Od osy týmu Franc – Wolf – Kacafírek se mladí hráči mohou mnoho naučit. Bohužel ale nemáme ani bod. Příští zápasy už musíme bodovat, abychom se dostali na nějaké rozumné příčky tabulky,“ uzavřel Kulhánek své hodnocení.

Další utkání čeká kutnohorské fotbalisty v sobotu od 10:15 proti mužstvu Poříčí. Utkání se sehraje v Kutné Hoře.

Lhota – Kutná Hora 3:1 (29., 45. Ibe, 60. Hájek – 11. Kacafírek).

Lhota: Vošmík – Šalamoun, Neumann, Danylych (30. Popok, 91. Primus), Hájek, Kabyl, Houžvička, Ibe (55. Zlata), Kudela (89. Šíma), Kwame, Chlapec. Trenér Jiří Kabyl.

Kutná Hora: Malý – Matoušek (72. Rosendorf), Franc, Filipec, Saulich (60. Exner) – Marek, Semrád, Wolf (65. Cimr), Hradílek – J. Kulhánek, Kacafírek. Trenér Radek Kulhánek.

Zápas Společné regionální ligy mezi házenkáři Sparty Kutná Hora a Kolínem. Domácí zvítězili 22:20.
Kutnohorští házenkáři pokračují v poháru. Porazili Havlíčkův Brod