„V prvních pěti kolech, kdy jsme měli mít příznivější soupeře, jsme rozhodně měli udělat víc bodů. Svým způsobem jsme je promrhali,“ objasnil manažer libišského Sokola Vladimír Vávra. K trenérské změně podle něj vedl nejen neuspokojivý zisk (4 body), ale i některé další věci. Představy prý nenaplňovalo Jírovo vedení mužstva v zápasech včetně provedených střídání ani jeho komunikace směrem k vedení klubu. „Na určitých věcech jsme se neshodli,“ potvrdil Vladimír Vávra bez konkrétního přiblížení.

„Jsem strašně zklamaný, že spolu nemůžeme dál makat na zlepšování hráčů a vylepšování výsledků týmu. Zejména první tři kola jsme hráli zajímavý fotbal a byl jsem na kluky pyšný. Klukům věřím a jsem si jistý, že se výsledkově zvednou,“ rozloučil se prostřednictvím sociální sítě pětačtyřicetiletý stratég, pro kterého byla Libiš první štací v roli hlavního trenéra dospělého týmu na úrovni divize. Za sebou má bohaté působení u mládeže ve Slavii a Bohemce. Nadále je pak i asistentem u reprezentačního A-týmu žen.

Trenér Sokola Libiš Miroslav Jíra
Velké zklamání v Libiši. Kolín zasadil i v deseti tři údery

Libišské mužstvo převzal loni v létě, kdy vystřídal Luboše Urbana. Z celkem dvanácti mistrovských zápasů si odnesl bilanci dvou výher, jedné remízy a devíti porážek. Do aktuální soutěže s týmem vstoupil slibně. Po čtyřbrankové výhře nad Letohradem ale přišla už jen smolná domácí remíza 3:3 s Kosmonosy, které srovnávaly z úplně poslední akce zápasu. Od zbylých tří soupeřů sokolové inkasovali vždy po třech gólech a prohráli, v posledních dvou případech i bez střeleckého zápisu. Především první poločas v Hlinsku a druhý proti Kolínu byl i podle samotného trenéra výkon špatný.

Odvolání považuje i tak za poněkud unáhlený krok ze strany vedení klubu. „Uznávám, že se výsledkově nepovedly tři zápasy a herně pak první poločas s Hlinskem a druhý s Kolínem. Za to přijímám zodpovědnost. Nicméně jestli se za tohle mají vyhazovat trenéři, kteří přivedou půlku mužstva a spousta kluků začíná s divizí mužů… Myslím, že jsme společně potřebovali pár zápasů a bylo by to jen lepší. Věřím totiž v kvalitu hráčů, že půjdou každým zápasem nahoru. Připravení jsou podle mě dobře. Rozhodnutí vedení klubu musím ale respektovat, i když mě to velmi mrzí. Moc mě to v Libiši s klukama bavilo," rozpovídal se Jíra o svém konci.

Jeho nástupcem se stal Miroslav Kratochvíl, který loni působil v třetiligových Zbuzanech a předtím v Litoměřicku. V Libiši už vedl úterní trénink. K ruce bude mít stejně jako jeho předchůdci dlouholetého asistenta Václava Havla. „Máme mladý mančaft. Doufáme, že to dá dohromady a začneme sbírat body,“ slibuje si Vladimír Vávra. Jediným cílem klubu usilujícího o návrat do více středočeské skupiny B je podle manažera záchrana.


Načítám tabulku ...