Lidé ze svazů, z klubů, z Fevoluce i ti, kteří se Šmicerem a spol. nepečou. Nabídka je podobně pestrá pro delegáty z okresních svazů stejně jako pro ty oddílové.

Oba stejně početné tábory (60 + 60) vyberou kromě předsedy i po čtyřech členech výboru. V obou případech mají na výběr jedenáct kandidátů včetně čtyřech společných. Čistě teoreticky tak mají největší šanci na zvolení Ondřej Knobloch, Pavel Šmejkal, Lukáš Mráz a Matěj Voráček.

První dva – členové vedení klubů z Mnichova Hradiště, respektive Jinočan – patří do Neumannova týmu pod vlajkou Fevoluce. Její pomyslné barvy hájí také novopečení předsedové okresních svazů Pavel Chán (Příbram), Tomáš Novák (Benešov), dále osobnosti známé nejen z „velkého“ fotbalu – mistr světa v malé kopané Jiří Novák, uznávaný mládežnický trenér a otec reprezentanta Antonín Barák, syn olympijského vítěze a šéf Černolic Aleš Macela, bývalý futsalový reprezentant Tomáš Sluka.

Kandidáti na předsedu Středočeského krajského fotbalového svazu: Josef Novák a Tomáš Neumann
Tvář Fevoluce vs. dlouholetý šéf jednoho z okresů. Kdo bude nástupcem Liby?

Početná je ale také sestava mužů, kteří nejsou ve strukturách svazu žádnými nováčky. Všem se nedávno dostalo opakované důvěry ve vedení svých okresů a sílu cítí i pro krajské volby.

Do této kategorie spadá ligový rozhodčí Petr Blažej (Kladno), na předsedu zároveň kandidující Josef Novák (Praha-východ), Libor Zeman (Rakovník), Slavoj Tichý (Mělník) a Matěj Voráček (Benešov).

Poslední dva znají kluby z komisí působících pod středočeským svazem v uplynulých obdobích. Tichý byl členem disciplinárky, Voráček velel sportovně-technické. Novák s Blažejem už dokonce byli členy výkonného výboru.

NEPROPADLI. Trenér Olympiku Jakub Němec sleduje snahu Radka Hrdého během třetího čtvrtfinále v Plzni, pro hosty nakonec šlo o rozlučkový zápas se sezonou, v níž podruhé ve své historii zasáhli do vyřazovací části.
Trenér Olympiku: Extrémně náročná sezona potvrdila, že jdeme správnou cestou

Svým způsobem mimo obě dosud představené „kategorie“ pak patří zbylí kandidáti vyslaní vesměs kluby. Martin Olšák zastává v tom vůbec nejúspěšnějším v kraji – FK Mladá Boleslav – pozici marketingového manažera.

Miroslav Tomáš je sportovním manažerem divizního Českého Brodu a předtím vykonával stejnou funkci v Poděbradech a v Libici nad Cidlinou. Marek Mařík je šéfem SK Doksy. Jak se dělá fotbal z pozice činovníka svazu si hodlá vyzkoušet také šéftrenér a sekretář Povltavské fotbalové akademie Lukáš Mráz.

Zdeněk Čáp v minulosti pracoval pro okresní fotbal na Kutnohorsku, nyní trenérsky působí v Malešově.

Nutná změna, očista, transparentnost, spojování, zasypávání příkopů, spolupráce, tahání za jeden provaz – která z nejčastějších předvolebních hesel nakonec pomůže čvrteční zasedání naplnit?