„V Pečkách jsme začali dobře. dali jsme rychlou branku po centru, který brankáři vypadl a Lukáš Křelina díky důrazu skóroval. Domácí vyrovnali po špatné komunikaci v obraně a souhře hrubých chyb, to nás trochu opařilo. Během deseti minut jsme si ale vzali vedení díky brance Martina Frejlacha. Od té doby už jsme utkání kontrolovali. Jsem rád, že nám to funguje v útočné fázi, v posledních zápasech proměňujeme většinu našich šancí. Zrovna proti Pečkám bylo šancí více, ale šest branek je dobrá vizitka. Co mě mrzí, je to, že branky také dostáváme, proti Pečkám jsme inkasovali ze dvou útoků, Sázava se také jednou prosadila ze dvou šancí, se Škvorcem jsme také inkasovali, těch branek je moc. Vzadu málo komunikujeme, hra není špatná, dopředu jsme hráli opravdu dobře, akorát se musíme zlepšit v obraně,” zhodnotil utkání trenér hlízovských fotbalistů David Linhart.

„S klukama jsme domluvení, že máme šestnáct kvalitních hráčů. Když někdo nehraje třeba dva zápasy od začátku, tak ten třetí by měl hrát, snažím se dávat šanci všem, samozřejmě mám určitou kostru týmu, která hraje pořád, ale chci rotovat i ostatní. Je nesmysl, aby někdo stále seděl, protože všichni naši hráči jsou kvalitní,“ dodal David Linhart k možným změnám v sestavě.

V cestě za postupem do I. A třídy čeká na Hlízov ještě pět mistrovských utkání. Nejbližší je naplánované na neděli 19. května od 17:00 v Hlízově, kde se domácí tým utká s Pátkem. Hlízov na podzim v Pátku zvítězil jasně 0:5, do tohoto zápasu jde jako jasný favorit. Svěřenci Davida Linharta stále drží první místo I. B třídy, na druhou Sokoleč mají náskok čtyř bodů, třetí Škvorec, který má o devatenáct bodů méně, už nemá moc reálnou šanci první dvojici ohrozit. Nedělní soupeř z Pátku přijede do Hlízova jako devátý celek tabulky.

Pečky - Hlízov 2:6 (5. Š. Růžička, 55. Jedlička - 7., 43. Křelina, 13. Frejlach, 49. Hačka, 60. Šesták, 62. Maxa)

Hlízov: Míšek - T. Šváb (70. Výborný), Tafel, Navrátil, Hačka - P. Růžička, Kopecký, Maxa, Frejlach (54. M. Šváb), Šesták - Křelina (54. Kvíčala). Trenér David Linhart.

Zápas I. B třídy mezi Hlízovem a Sázavou skončil jasnou výhrou Hlízovských
Proti Loučeni si Sázavští připsali pátou domácí výhru v řadě
Z fotbalového utkání I.B třídy Městec Králové - Vrdy 4:1
Uhlířské Janovice braly z Vrdů všechny body